Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, ανακοινώνει πως έλαβε «μια πρώτη απάντηση» από την Τεχεράνη

Η IAEA ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη, ότι έλαβε «μία πρώτη απάντηση» του Ιράν στο διεθνές σχέδιο συμφωνίας που προβλέπει την παράδοση πυρηνικών καυσίμων στην Τεχεράνη για τον ερευνητικό της αντιδραστήρα.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, ανακοινώνει πως έλαβε «μια πρώτη απάντηση» από την Τεχεράνη | tovima.gr

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη, ότι έλαβε «μία πρώτη απάντηση» του Ιράν στο διεθνές σχέδιο συμφωνίας που προβλέπει την παράδοση πυρηνικών καυσίμων στην Τεχεράνη για τον ερευνητικό της αντιδραστήρα.

«Ο γενικός διευθυντής της IAEA κ. Μοχάμαντ ελ Μπαραντέι έλαβε μια πρώτη απάντηση των ιρανικών αρχών στην πρότασή του να χρησιμοποιηθεί ουράνιο ελαφρώς εμπλουτισμένο από το Ιράν για την παραγωγή καυσίμου με σκοπό τη συνέχιση των δραστηριοτήτων του ερευνητικού αντιδραστήρα της Τεχεράνης, προορισμένου κυρίως για την παραγωγή πυρηνικών ισοτόπων για ιατρικούς σκοπούς», αναφέρει η ανακοίνωση της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ που εκδόθηκε στην έδρα της, στη Βιένη.

Ο Ελ Μπαραντέι «διαπραγματεύεται με την ιρανική κυβέρνηση καθώς και με όλα τα σημαντικά εμπλεκόμενα μέρη, με την ελπίδα ότι θα καταστεί δυνατό να υπάρξει σύντομα συμφωνία επί της προτάσεώς του», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk