Η Frontex δεν έχει παραβιάσει ποτέ τον τουρκικό εναέριο χώρο, σημειώνει η Κομισιόν

Τα εναέρια μέσα της δύναμης Frontex δεν έχουν παραβιάσει ποτέ τον τουρκικό εναέριο χώρο, αναφέρει ο αρμόδιος Επίτροπος, Ζακ Μπαρό, απαντώντας σε ερώτηση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή παρενόχληση ελικοπτέρου που επιχειρούσε εντός του FIR Αθηνών από τουρκικό ραντάρ.

Η Frontex δεν έχει παραβιάσει ποτέ τον τουρκικό εναέριο χώρο, σημειώνει η Κομισιόν | tovima.gr

Τα εναέρια μέσα της δύναμης Frontex δεν έχουν παραβιάσει ποτέ τον τουρκικό εναέριο χώρο, αναφέρει ο αρμόδιος Επίτροπος, κ. Ζακ Μπαρό, απαντώντας σε ερώτηση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή παρενόχληση ελικοπτέρου που επιχειρούσε εντός του FIR Αθηνών από τουρκικό ραντάρ.

Στην ερώτησή τους οι ευρωβουλευτές της ΝΔ κατήγγειλαν την πάγια τουρκική τακτική των συνεχών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, και κάλεσαν την Επιτροπή να πάρει θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο κ. Μπαρό τόνισε ότι η Frontex δεν έχει ποτέ απειληθεί από τις τουρκικές αρχές, ενώ για το περιστατικό επισήμανε ότι σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το τουρκικό κέντρο ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας προσπάθησε να έλθει σε ασύρματη επικοινωνία με το ελικόπτερο με σκοπό να το αναγνωρίσει, αλλά η επαφή ήταν αδύνατη διότι χρησιμοποιήθηκε διαφορετική ραδιοσυχνότητα.

Επιπλέον, ενημέρωσε ότι η Frontex διαπραγματεύεται με τις αρμόδιες τουρκικές αρχές τη σύναψη συμφωνίας εργασίας στον τομέα της διαχείρισης των συνόρων, ενώ παράλληλα έχει ενημερώσει τους Τούρκους ομόλογούς του για τις δραστηριότητες της κοινής επιχείρησης Ποσειδών 2009 και τους κάλεσε να προσδιορίσουν επιχειρησιακά σημεία επαφής.

Η επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ, κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, χαιρέτησε τις προσπάθειες της Επιτροπής στον ευαίσθητο τομέα διαχείρισης των συνόρων, που κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

«Θα παραμείνουμε πιστοί στην πάγια θέση μας περί συμμόρφωσης της Τουρκίας με τις διεθνείς της υποχρεώσεις και την εφαρμογή των αρχών καλής γειτονίας απέναντι στην Ελλάδα» κατέληξε η κυρία Γιαννάκου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk