Ψευδείς φήμες για «σκούπα» στο Λιμενικό

Αναστάτωση προκάλεσαν προς στιγμήν στο Λιμενικό Σώμα τα σενάρια περί κρίσεων-«σκούπα» στα Σώματα Ασφαλείας που διακινήθηκαν κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας και τα οποία ώθησαν την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος στο να ενημερώσει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη ότι είναι έτοιμη να υποβάλει τις παραιτήσεις αμέσως μόλις της ζητηθεί. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έσπευσε στο παλαιό υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όπου σε έκτακτη συνάντηση με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος …

Ψευδείς  φήμες για  «σκούπα»  στο Λιμενικό | tovima.gr

Αναστάτωση προκάλεσαν προς στιγμήν στο Λιμενικό Σώμα τα σενάρια περί κρίσεων-«σκούπα» στα Σώματα Ασφαλείας που διακινήθηκαν κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας και τα οποία ώθησαν την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος στο να ενημερώσει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη ότι είναι έτοιμη να υποβάλει τις παραιτήσεις αμέσως μόλις της ζητηθεί.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έσπευσε στο παλαιό υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όπου σε έκτακτη συνάντηση με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος διέψευσε τα σενάρια περί έκτακτων κρίσεων στο Λιμενικό Σώμα, υπογραμμίζοντας ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα στην παρούσα φάση καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η αναδιάταξη των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος.

Ωστόσο, και παρά τις διευκρινίσεις του κ. Χρυσοχοΐδη, στο Λιμενικό Σώμα συνεχίζονται οι αναταράξεις που έχει δημιουργήσει η αναδιάταξη των αρμοδιοτήτων του, καθώς μεγάλη μερίδα στελεχών του θεωρεί ότι οι όποιες αλλαγές αποφασίστηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη των παραμέτρων λειτουργίας του Σώματος, κυρίως στο κομμάτι που αφορά τη σύνδεσή του με την Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία.

Σημαντικές διευθύνσεις του Λιμενικού Σώματος, οι οποίες ως τώρα δραστηριοποιούνταν στο κομμάτι της υποστήριξης της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, παραμένουν στον αέρα αφού η αλλαγή της φυσιογνωμίας του μοιραία οδηγεί στην αποδέσμευση ενός μεγάλου μέρους των στελεχών του τα οποία ως τώρα είχαν άμεση εμπλοκή στη χάραξη της ναυτιλιακής πολιτικής της χώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk