Ο Ευ. Μεϊμαράκης σε ρόλο μοναχικού καβαλάρη στη ΝΔ

Πολλές τουφεκιές προς τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου της ΝΔ κ. Δ. Σιούφα, αλλά και προς τους υποψηφίους για την αρχηγία του κόμματος, ρίχνει τις τελευταίες ημέρες ο βουλευτής Β΄ Αθηνών και πρώην υπουργός κ. Ευ. Μεϊμαράκης . Με νέα, χθεσινή, παρέμβασή του, μία εβδομάδα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε προς τον κ. Σιούφα και προς τον κ. Αντ. Σαμαρά , επανήλθε και κατηγόρησε εκ νέου τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και τους υποψηφίους διαδόχους του προέδρου της ΝΔ κ.

Πολλές τουφεκιές προς τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου της ΝΔ κ. Δ. Σιούφα, αλλά και προς τους υποψηφίους για την αρχηγία του κόμματος, ρίχνει τις τελευταίες ημέρες ο βουλευτής Β΄ Αθηνών και πρώην υπουργός κ. Ευ. Μεϊμαράκης . Με νέα, χθεσινή, παρέμβασή του, μία εβδομάδα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε προς τον κ. Σιούφα και προς τον κ. Αντ. Σαμαρά , επανήλθε και κατηγόρησε εκ νέου τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και τους υποψηφίους διαδόχους του προέδρου της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλή. Ανακοίνωσε παράλληλα την πρόθεσή του να μην παραστεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το προσεχές Σάββατο, αφήνοντας συγχρόνως ανοικτό και το ενδεχόμενο να μη μετέχει ούτε στο συνέδριο του κόμματος.

Ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε (στην εκπομπή «Πρωινή Γραμμή», της ΝΕΤ) για «λουδοβίκεια» προσέγγιση του κ. Σιούφα και των υποψηφίων, οι οποίοι αποφασίζουν και επιβάλλουν πράγματα χωρίς διάλογο, αλλά και για «ιδιοκτησιακή αντίληψη», οδηγώντας ορισμένα στελέχη της ΝΔ να σημειώνουν ότι βάλλει εμμέσως και κατά του κ. Καραμανλή, ο οποίος στηρίζει πλήρως τους χειρισμούς τού πρώην προέδρου της Βουλής.

Την ίδια στιγμή κατά την οποία έμπειροι κομματικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η ταχύτητα ανασυγκρότησης της ΝΔ εξαρτάται μεσοπρόθεσμα και από τις σχέσεις των δελφίνων με τον κ. Μεϊμαράκη, ο πρώην υπουργός προτάσσει το επιχείρημα πως δεν θα μετέχει στις εργασίες της ΚΕ επειδή δεν επιθυμεί να λειτουργήσει διαλυτικά. Και αυτό διότι από τη στιγμή που δεν προβλέπεται να γίνει διάλογος, όπως λέει, δεν έχει κανένα λόγο να μετέχει στη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι ήταν διατεθειμένος αρχικά να ζητήσει να μιλήσει και σε περίπτωση άρνησης θα δημιουργούσε ζήτημα. «Το κάνω με πόνο ψυχής, αλλά έτσι διευκολύνονται όλοι» τόνιζε σε συνομιλητές του.

Ο κ. Μεϊμαράκης θεωρεί απαξιωμένη την εσωκομματική διαδικασία όπως εξελίσσεται και ήταν χαρακτηριστική η επισήμανσή του για τον κ. Σιούφα ότι αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση.

Ως μια σημαντική συνιστώσα της ΝΔ, διατηρεί επιμελώς τις αποστάσεις του από τους ως τώρα χειρισμούς του κ. Σιούφα και οι δυνάμεις που επηρεάζει στο κόμμα απέχουν επιδεικτικά από τους παρασκηνιακούς σχεδιασμούς των δελφίνων. Δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να υποθηκεύσει το πολιτικό του μέλλον στην εν λευκώ υποστήριξη των σχεδιασμών των δελφίνων. Τηρεί στάσης αναμονής και δεν εκδηλώνει το πού ακριβώς θα ρίξει το βάρος του και με ποιον τρόπο. Από τη στάση του θα κριθούν πολλά ως συνήθως στη ΝΔ, παρά το γεγονός ότι επιχειρείται μια συστηματική απαξίωσή του από κάποιους.

Προς το παρόν δεν μετέχει ενεργά στη δελφινομαχία και είναι μακράν της σημειολογίας των συναντήσεων των ημερών, ίσως γιατί αντιλαμβάνεται ότι μόνος του έχει ευρύτερη εμβέλεια από όση θα είχε εντασσόμενος σε κάποια «συμμαχία τιμαριούχων».

Για αυτό τον λόγο θα έχει σημασία εάν τελικά θα μετέχει στις εργασίες του συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου. Η συμμετοχή του θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις της ΚΕ, δηλαδή εάν τα μέλη της αποφασίσουν να γίνει διάλογος στο συνέδριο ο οποίος δεν θα εξαντληθεί σε μια συνεδρίαση ελαχίστων ωρών. «Μπορεί και ν΄ απέχω από το συνέδριο» λέει σε αυτούς με τους οποίους συνομιλεί.

Επιμένει στην ανάγκη για ένα ισχυρό κόμμα. «Το κόμμα κάποιοι το θεωρούν αναγκαίο κακό. Εγώ όχι. Πιστεύω το αντίθετο» τονίζει σε συνομιλητές του και θεωρεί βασικό στόχο την ουσιαστική ανασυγκρότηση του κόμματος «χωρίς συμβιβασμούς». Υπό αυτή την έννοια αντέκρουσε τις προτάσεις της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη για θητεία του προέδρου του κόμματος και του κ. Κυρ. Μητσοτάκη για αλλαγή του ονόματος της ΝΔ. Ο κ. Μεϊμαράκης αρνείται ότι έχει συμφωνήσει με κάποιον υποψήφιο· και για τη φράση «Είμαι από την Κρήτη» διευκρινίζει στους πολιτικούς του φίλους ότι ήταν απλώς μια «γεωγραφική τοποθέτηση» και η τελική απόφαση θα κριθεί από την πολιτική πλατφόρμα των διαδόχων. «Δεν κάνω συναλλαγή με κανέναν» διευκρινίζει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk