Εμφανής η έλλειψη νερού

Κλείνει τις βρύσες για τους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης το Ισραήλ

Στην απόλυτη απελπισία έχουν οδηγηθεί οι Παλαιστίνιοι, καθώς το Ισραήλ τους αρνείται την πρόσβαση ακόμη και σε είδη βασικής ανάγκης, όπως το νερό. Τη στιγμή που οι Ισραηλινοί στη Δυτική Όχθη απολαμβάνουν τους πολυτελείς κήπους και τις πισίνες τους, κάποιοι Παλαιστίνιοι λαμβάνουν μόλις 20 λίτρα νερού ημερησίως.

Στην απόλυτη απελπισία έχουν οδηγηθεί οι Παλαιστίνιοι, καθώς το Ισραήλ τους αρνείται την πρόσβαση ακόμη και σε είδη βασικής ανάγκης, όπως το καθαρό νερό, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστείας.

Σε μία 112σέλιδη έκθεση, όπως αναφέρει το BBC, η Διεθνής Αμνηστία τόνιζει ότι ο μέσος όρος της κατανάλωσης νερού καθημερινά από τους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης φτάνει τα 70 λίτρα την ημέρα, ενώ για τους Ισραηλινούς το ποσοστό αυτό είναι 300 λίτρα την ημέρα.

Τονίζεται, μάλιστα, ότι μερικοί Παλαιστίνιοι λαμβάνουν μόλις 20 λίτρα ημερησίως, το ελάχιστο που συστήνεται ακόμη και για τις ανθρώπινες ανάγκες.

Αντίθετα, οι ισραηλινοί της Δυτικής Όχθης απολαμβάνουν τους πολυτελούς κήπους και τις πισίνες τους.

Δέκα μήνες μετά την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα, χιλιάδες σπίτια παραμένουν κατεστραμμένα και δεκάδες οικογένειες εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές των Ηνωμένων Εθνών, ανάμεσα στα ερείπια των σπιτιών τους.

Το εμπάργκο του Ισραήλ και της Αιγύπτου στη Χαμάς, που επιβλήθηκε πριν τρία χρόνια, έχει ως αποτέλεσμα όλα τα εργοστάσια να μένουν κλειστά και να μη φτάνουν προμήθειες στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί το 80% του πληθυσμού ζει χάρη σε κάποια βοήθεια που λαμβάνει.

«Έρχονται μαύρα χρόνια», λέει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινίων Νομικών, Σλάμα Μπισίκο. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, το εμπάργκο στη Γάζα και η σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση της Χαμάς και την Παλαιστινιακή Αρχή που εδρεύει στη Δυτική Όχθη οδηγούν τη Γάζα σε μια όλο και μεγαλύτερη απομόνωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk