Η πιο ακριβή ευρωπαϊκή προεδρία

ΠΑΡΙΣΙ. Η γαλλική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης το 2008 ήταν η πιο ακριβή στην ιστορία της ΕΕ, με την κυβέρνηση να ξοδεύει κατά μέσον όρο 1 εκατ. ευρώ την ημέρα, όπως αποκάλυψε χθες στη διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα «Le Figaro». Σύμφωνα με υπολογισμούς, το συνολικό κόστος της γαλλικής προεδρίας υπό τον Νικολά Σαρκοζί ήταν 171 εκατ. ευρώ, πολλά περισσότερα από τα 70-80 εκατ. ευρώ που ξοδεύονται από άλλες χώρες της ΕΕ κατά τη διάρκεια της προεδρίας τους. Το υψηλό κόστος αποδίδεται στον μεγάλο αριθμό των συνεδρίων, πολλά από τα οποία «δεν ήταν απαραίτητα».

Η πιο ακριβή ευρωπαϊκή προεδρία | tovima.gr

ΠΑΡΙΣΙ. Η γαλλική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης το 2008 ήταν η πιο ακριβή στην ιστορία της ΕΕ, με την κυβέρνηση να ξοδεύει κατά μέσον όρο 1 εκατ. ευρώ την ημέρα, όπως αποκάλυψε χθες στη διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα «Le Figaro». Σύμφωνα με υπολογισμούς, το συνολικό κόστος της γαλλικής προεδρίας υπό τον Νικολά Σαρκοζί ήταν 171 εκατ. ευρώ, πολλά περισσότερα από τα 70-80 εκατ. ευρώ που ξοδεύονται από άλλες χώρες της ΕΕ κατά τη διάρκεια της προεδρίας τους.

Το υψηλό κόστος αποδίδεται στον μεγάλο αριθμό των συνεδρίων, πολλά από τα οποία «δεν ήταν απαραίτητα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk