Επίσκεψη στη Σαντορίνη

Την ανικανότητα του κράτους δείχνει η υπόθεση του Sea Diamond, λέει ο Αλέξης Τσίπρας

Για εγκληματική αδράνεια και ανικανότητα κράτους και Πολιτείας σχετικά με την υπόθεση του Sea Diamond έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε τη Σαντορίνη. Ζήτησε να ληφθούν άμεσα οι ευθύνες και απαίτησε από την Πολιτεία να κινητοποιηθεί.

Για εγκληματική αδράνεια και ανικανότητα κράτους και Πολιτείας για την υπόθεση του Sea Diamond έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε στη Σαντορίνη για να ενημερωθεί με την επιτροπή αγώνα των πολιτών για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου.

«Στην υπόθεση του Sea Diamond αντικατοπτρίζεται η εγκληματική αδράνεια, η ανικανότητα του κράτους και της Πολιτείας να αντιμετωπίζει έκτακτες περιστάσεις αλλά και η διαπλοκή των επιχειρηματικών συμφερόντων που μας έχουν οδηγήσει στο να βρίσκεται για 900 και πλέον μέρες στο βυθό της Καλντέρας μια οικολογική βόμβα».

Ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι είναι ώρα να αποκατασταθεί αυτή η μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά, που αποτελεί κίνδυνο όχι μόνο για τη Σαντορίνη, αλλά και για ολόκληρο το Αιγαίο.

Υπογράμμισε ακόμη ότι θα πρέπει να αναληφθούν οι ευθύνες και απαίτησε την άμεση κινητοποίηση της Πολιτείας.

«Στοιχειώδης υποχρέωση του κράτους με βάση το Σύνταγμα (Αρθρο 24) και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία είναι να αντιμετωπιστεί άμεσα αυτή η θαλάσσια περιβαλλοντική απειλή. Με βάση την αρχή ότι ο ρυπαίνων πρέπει να πληρώσει η Πολιτεία πρέπει να δράσει ούτως ώστε αυτοί που δημιούργησαν αυτόν τον τεράστιο περιβαλλοντικό κίνδυνο να σταματήσουν να υπεκφεύγουν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία