Λιγότερες οι μεταμοσχεύσεις

Μείωση των μεταμοσχεύσεων κατά 30% καταγράφηκε στην Ελλάδα το 2009, παρ΄ ότι αυξήθηκαν κατά 53% οι δωρητές οργάνων. Οι εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) αποδίδουν την πτώση αυτή «σε οργανωτικούς κυρίως λόγους που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των Μονά.δων Εντατικής Θεραπείας». Το πρώτο εννεάμηνο του χρόνου, 3.096 πολίτες απέκτησαν κάρτα δωρητή οργάνων, ενώ κατά το αντίστοιχο διάστημα των δύο προηγούμενων ετών οι δωρητές ανέρχονταν σε 1.745 (2008) και 1.

Λιγότερες οι μεταμοσχεύσεις | tovima.gr

Μείωση των μεταμοσχεύσεων κατά 30% καταγράφηκε στην Ελλάδα το 2009, παρ΄ ότι αυξήθηκαν κατά 53% οι δωρητές οργάνων. Οι εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) αποδίδουν την πτώση αυτή «σε οργανωτικούς κυρίως λόγους που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των Μονά.δων Εντατικής Θεραπείας». Το πρώτο εννεάμηνο του χρόνου, 3.096 πολίτες απέκτησαν κάρτα δωρητή οργάνων, ενώ κατά το αντίστοιχο διάστημα των δύο προηγούμενων ετών οι δωρητές ανέρχονταν σε 1.745

(2008) και 1.721 (2007) άτομα. Η αύξηση αυτή, ωστόσο, δεν συνοδεύτηκε από αντίστοιχη των μεταμοσχεύσεων οι οποίες παρουσίασαν κάμψη. Εως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 131 μεταμοσχεύσεις οργάνων- από 60 δότες- ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2008 οι μεταμοσχεύσεις είχαν ανέλθει σε 195, από 73 δότες. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων (1η Νοεμβρίου) ο πρόεδρος του ΕΟΜ καθηγητής κ. Αλκ. Κωστάκης επανέλαβε ότι χάνονται πολλές ζωές, περιμένοντας στη λίστα αναμονής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk