Σε εφέτη ανακριτή η έρευνα για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Σε εφέτη ανακριτή πρέπει να ανατεθεί η υπόθεση των τεσσάρων νεαρών που είναι κατηγορούμενοι ως μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Αυτό ζήτησε χθες ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φ. Μακρή. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με έγγραφό του ζήτησε από τον κ. Μακρή να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών Αθηνών προκειμένου να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή η υπόθεση που εκκρεμεί ενώπιον της ανακρίτριας του 32ου Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών και η οποία αφορά τη συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σε εφέτη ανακριτή πρέπει να ανατεθεί η υπόθεση των τεσσάρων νεαρών που είναι κατηγορούμενοι ως μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Αυτό ζήτησε χθες ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φ. Μακρή.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με έγγραφό του ζήτησε από τον κ. Μακρή να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών Αθηνών προκειμένου να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή η υπόθεση που εκκρεμεί ενώπιον της ανακρίτριας του 32ου Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών και η οποία αφορά τη συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και συγκεκριμένα στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» κατηγορούνται οι Παναγιώτης Μασούρας, Χαρίλαος Χατζημιχελάκης, Εμμανουήλ Γιόσπας και Μυρτώ Παντέλογλου . Ολοι έχουν προφυλακιστεί μετά τις απολογίες τους, εκτός από τη Μυρτώ Παντέλογλου η οποία έχει αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής παρουσίας δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου διαμένει. Και οι τέσσερις είναι αντιμέτωποι με τρία κακουργήματα και τρία πλημμελήματα. Ακόμη, έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εναντίον των Γιώργου Νικολόπουλου, Μιχάλη Νικολόπουλου, Νταμιάνο Μπολάνο, Γιώργου Καραγιαννίδη , Ελένης Κοντοπούλου και Κωνσταντίνας Καρακατσάνη. Ο κ. Τέντες οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ανάκριση διευρύνεται η δικογραφία με νέα στοιχεία και όπως όλα δείχνουν η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» συνδέεται με άλλες οργανώσεις, εκτός της 17Ν. Και τούτο, γιατί κύκλοι της Εισαγγελίας αποσύνδεσαν τη χθεσινή ενέργεια του κ. Τέντε από τις εξαγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη για άνοιγμα και πάλι του φακέλου της 17Ν. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ότι ζήτησε τη σύγκληση της Ολομέλειας επειδή θεωρεί ότι «η εξαιρετική φύση και η σοβαρότητα της υπόθεσης, που έχει ευλόγως ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, επιβάλλει τη διεξαγωγή της ανάκρισης από εφέτη ανακριτή, ήτοι από έμπειρο και ανωτέρου βαθμού δικαστικό λειτουργό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk