Επιστολή στον ΥΠΕΣ

Οι πρώτες ενστάσεις για τον περιορισμό των κρατικών αυτοκινήτων

Εξαιρέσεις από την Κοινή Υπουργική Απόφαση για περιορισμό των κρατικών οχημάτων ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ. Ο κ. Δράκος επικαλείται τις ιδιαιτερότητες και τις αντικειμενικές ανάγκες σε οχήματα Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, ιδίως στην Περιφέρεια.

Οι πρώτες ενστάσεις για τον περιορισμό των κρατικών αυτοκινήτων | tovima.gr

Εξαιρέσεις από την Κοινή Υπουργική Απόφαση για περιορισμό των κρατικών οχημάτων ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ.

Ο κ. Δ. Δράκος επικαλείται τις ιδιαιτερότητες και τις αντικειμενικές ανάγκες σε οχήματα Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, ιδίως στην Περιφέρεια.

«Για παράδειγμα, Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, όπως της Ευρυτανίας ή των Γρεβενών, με το σύνολο της διοικητικής της έκτασης σε ορεινούς όγκους, με δύσβατο, στενό, με έντονες κλίσεις, ανωφέρειες, συνεχείς στροφές και με αρκετές χωμάτινες διαδρομές ή ευρύτατες περιοχές σχεδόν του συνόλου των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με αντίστοιχα χαρακτηριστικά θα είναι σχεδόν αδύνατο να εξυπηρετηθούν με τα αυτοκίνητα που διαθέτουν τα χαρακτηριστικά του σχεδίου ΚΥΑ. Τα νέα -προτεινόμενα με την ΚΥΑ – οχήματα απευθύνονται και μπορούν να καλύπτουν κατά τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες μετακινήσεων εντός του Λεκανοπεδίου Αττικής ή άλλων πεδινών περιοχών δεν είναι όμως κατάλληλα για τις μετακινήσεις στις προαναφερόμενες ορεινές και δύσβατες περιοχές» εξηγεί.

Ο κ. Δράκος προτείνει η εν λόγω απόφαση να συμπληρωθεί με εξαιρέσεις αναφορικά με τον περιορισμό του κυβισμού των κινητήρων των 1600 κ. εκ. των αυτοκινήτων των Νομαρχών και με -υπό όρους- μικρότερους περιορισμούς στην κατανάλωση καυσίμων, οι οποίες θα λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις αντικειμενικές ανάγκες.

«Επιφυλασσόμαστε για την περαιτέρω εξειδίκευση της πρότασής μας η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο της μεταξύ μας συνεργασίας και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας» καταλήγει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk