Οι διαφωνίες βαθαίνουν το ρήγμα στη ΝΔ

Βαθαίνει το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στη ΝΔ από την κούρσα διαδοχής του κ. Κ. Καραμανλή καθώς οι διαφωνίες μεταξύ των υποψηφίων για τη προεδρία του κόμματος δείχνουν αγεφύρωτες. Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος αντέδρασε με έντονο τρόπο στην απόφαση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου κ. Δ. Σιούφα να απορρίψει με συνοπτικές διαδικασίες την πρότασή του να ψηφίσουν στη διαδικασία ανάδειξης του νέου αρχηγού και οι φίλοι του κόμματος. Με έντονο επίσης τρόπο απάντησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, επικαλούμενος τη συμφωνία που έκαναν οι διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος, την οποία πάντως αμφισβητεί ο κ.

Βαθαίνει το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στη ΝΔ από την κούρσα διαδοχής του κ. Κ. Καραμανλή καθώς οι διαφωνίες μεταξύ των υποψηφίων για τη προεδρία του κόμματος δείχνουν αγεφύρωτες.

Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος αντέδρασε με έντονο τρόπο στην απόφαση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου κ. Δ. Σιούφα να απορρίψει με συνοπτικές διαδικασίες την πρότασή του να ψηφίσουν στη διαδικασία ανάδειξης του νέου αρχηγού και οι φίλοι του κόμματος. Με έντονο επίσης τρόπο απάντησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, επικαλούμενος τη συμφωνία που έκαναν οι διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος, την οποία πάντως αμφισβητεί ο κ. Αβραμόπουλος, έχοντας μάλιστα στο πλευρό του τον κ. Π. Ψωμιάδη, αλλά και τον κ. Α. Σπηλιωτόπουλο. Μετά τη νέα αντιπαράθεση που ξέσπασε στο εσωτερικό της ΝΔ, πολλοί θεωρούν πιθανό να αποχωρήσει ο κ. Αβραμόπουλος από την κούρσα διαδοχής. Ο ίδιος πάντως το διαψεύδει, διαβεβαιώνοντας ότι θα φτάσει ως το τέλος.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής βρίσκεται σε ολιγοήμερες διακοπές στην Ηπειρο, ο κ. Σιούφας του απέστειλε χθες το τελικό κείμενο της πρότασης για την αναθεώρηση του Καταστατικού, στο οποίο προβλέπεται πως δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι εγγραφούν μέλη του κόμματος. Η πρωτοβουλία του αυτή προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος εξέδωσε το απόγευμα σκληρή ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε την πρωτοβουλία του κ. Σιούφα. Οπως τόνιζε ο πρώην υπουργός Υγείας, είχε συμφωνηθεί μεταξύ των υποψηφίων και της Οργανωτικής Επιτροπής να υποβληθούν προτάσεις για τη διαδικασία εκλογής μετά την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων, σημειώνοντας ότι η ενέργεια του κ. Σιούφα αποτελεί υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της Οργανωτικής Επιτροπής.

«Η προωθούμενη πρόταση, ως δήθεν κοινή πρόταση των υποψηφίων, είναι απλώς πρόταση των υπηρεσιών του κόμματος και της Οργανωτικής Επιτροπής. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ομόφωνη και συνεπώς η Οργανωτική Επιτροπή δεν νομιμοποιείται να την προωθήσει για έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή».

Καταλήγοντας μάλιστα ο κ. Αβραμόπουλος στην ανακοίνωσή του άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η Οργανωτική Επιτροπή με τις αποφάσεις της ευνοεί συγκεκριμένους συνυποψηφίους του, υπογραμμίζοντας: «Αναμένω από την Οργανωτική Επιτροπή να πράξει το καθήκον της, αναλογιζόμενη τις συνέπειες των πράξεών της απέναντι στο συνέδριο και στη βάση της παράταξής μας. Και βέβαια εμμένω στην έγγραφη πρότασή μου». Σ ύμφωνος με την πρόταση Αβραμόπουλου δήλωσε χθες και ο κ. Π. Ψωμιάδης, ενώ θετικός εμφανίστηκε και ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος ζήτησε να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα, αλλά πρόσθεσε ότι δεν έχει πρόβλημα με όποια διαδικασία επιλεγεί.

Αντιθέτως την πρόταση Αβραμόπουλου απέρριψε χθες η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία επισήμανε ότι ο πρόεδρος του κόμματος θα πρέπει να εκλεγεί από τα μέλη του κόμματος, ακόμη και από αυτά που θα εγγραφούν την τελευταία στιγμή, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί στην ψηφοφορία να συμμετάσχουν όσοι δεν νιώθουν ότι ανήκουν στη ΝΔ.

Την πρόταση Αβραμόπουλου υποστηρίζει και ο κ. Α. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος επισημαίνει ότι σε μια περίοδο κρίσης για τη ΝΔ υπάρχει απόλυτη ανάγκη προσέλκυσης όσο το δυνατόν περισσότερων οπαδών, έστω και αν ορισμένοι εξ αυτών αρνούνται να εγγραφούν μέλη του κόμματος. Οπως όλα δείχνουν, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και στην οποία τελικώς θα δοθεί ο λόγος σε όποιον το ζητήσει για να εκτονωθεί η ένταση και να μην υπάρξουν καταγγελίες πως φιμώνονται τα στελέχη του κόμματος.

Στις 29 Νοεμβρίου η εκλογή αρχηγού
Οπως αποκάλυψε χθες η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, έπειτα από διαβουλεύσεις τριών εβδομάδων αποφασίστηκε τελικώς να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την εκλογή νέου αρχηγού στις 29 Νοεμβρίου. Εφόσον χρειαστεί και επαναληπτική εκλογή, αυτή θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα αργότερα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk