«Τα μέτρα δεν απέδωσαν»

Δεν απέδωσαν τα μέτρα που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση για τη μείωση του ελλείμματος, θα αναφέρεται στην επιστολή που θα στείλει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με καθυστέρηση ολίγων εικοσιτετραώρων. Η επιστολή αυτή, σύμφωνα με δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης, θα διαβιβαζόταν στις Βρυξέλλες ως τις 24 Οκτωβρίου, αλλά χθες έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών ότι θα διαβιβαστεί ως το τέλος της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι στην επιστολή του κ.

«Τα μέτρα δεν απέδωσαν» | tovima.gr

Δεν απέδωσαν τα μέτρα που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση για τη μείωση του ελλείμματος, θα αναφέρεται στην επιστολή που θα στείλει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με καθυστέρηση ολίγων εικοσιτετραώρων. Η επιστολή αυτή, σύμφωνα με δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης, θα διαβιβαζόταν στις Βρυξέλλες ως τις 24 Οκτωβρίου, αλλά χθες έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών ότι θα διαβιβαστεί ως το τέλος της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι στην επιστολή του κ. Παπακωνσταντίνου θα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι ειδικά τα μέτρα που αφορούν τους ημιυπαίθριους χώρους, τα έσοδα από τα κέρδη στα λαχεία και η εισφορά στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής δεν απέδωσαν καθόλου.

Χθες εξάλλου ο κ. Παπακωνσταντίνου τοποθέτησε τον καθηγητή κ. Γ.Ζανιά στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ). Ο κ. Ζανιάς είναι καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διετέλεσε επί χρόνια πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου (1996-1998, 2004-2008). Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Υπήρξε διεθνής εμπειρογνώμονας για λογαριασμό της ΕΕ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των Ηνωμένων Εθνών. Εχει θητεύσει ως πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής του ΚΕΠΕ την περίοδο 1998-2001 και γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών την περίοδο 2001-2004.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk