Σε λειτουργία η επένδυση του Πλαισίου στη Μαγούλα

Στη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών στο τρίτο τρίμηνο του 2009 αναφέρθηκε η διοίκηση της Πλαίσιο ΑΕ σε πρόσφατη παρουσίασή της στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, εκπρόσωποι της οποίας επισκέφθηκαν τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στη Μαγούλα. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γ. Γεράρδος , οι πωλήσεις υπολείπονται του αντίστοιχου περυσινού τρίμηνου μόλις κατά 2,6%. Την αντίθετη πορεία ακολούθησαν τα έξοδα του ομίλου, τα οποία στο γ΄ τρίμηνο μειώθηκαν κατά 14,9%.

Στη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών στο τρίτο τρίμηνο του 2009 αναφέρθηκε η διοίκηση της Πλαίσιο ΑΕ σε πρόσφατη παρουσίασή της στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, εκπρόσωποι της οποίας επισκέφθηκαν τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στη Μαγούλα. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γ. Γεράρδος , οι πωλήσεις υπολείπονται του αντίστοιχου περυσινού τρίμηνου μόλις κατά 2,6%. Την αντίθετη πορεία ακολούθησαν τα έξοδα του ομίλου, τα οποία στο γ΄ τρίμηνο μειώθηκαν κατά 14,9%. Η καθαρή κερδοφορία στο εννεάμηνο είναι 1,29 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 66,1% έναντι του αντίστοιχου περυσινού εννεαμήνου, ενώ για το τρίτο τρίμηνο διαμορφώθηκε σε 452.000 ευρώ και ήταν υπερδεκαπλάσια του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου.

Αναφορικά με την επένδυση στη Μαγούλα, η οποία κόστισε 26 εκατ. ευρώ συν την αγορά του οικοπέδου, η διοίκηση της εταιρείας είναι προς το παρόν επιφυλακτική σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για την απόδοσή της.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι το συνολικό όφελος θα μεγαλώνει όσο μεγαλώνει το ύψος των πωλήσεων, αν και προς το παρόν η επένδυση έχει αυξήσει τον τραπεζικό δανεισμό και θα επιβαρύνει τον ισολογισμό με έξοδα μη επαναλαμβανόμενης φύσεως.

Οπως αναφέρουν, με τη λειτουργία του κέντρου στη Μαγούλα επιτυγχάνεται η ενοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών, των logistics αλλά και των υπηρεσιών συναρμολόγησης υπολογιστών. Με αυτόν τον τρόπο είναι εφικτή η προμήθεια όλων των σημείων πώλησης σε πολύ σύντομους χρόνους και με λιγότερο κόστος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk