Φόροι σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα

Στην αύξηση της έμμεσης φορολογίας και των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, στα ποτά και στα τσιγάρα θα προχωρήσει πολύ νωρίτερα από τις αλλαγές στη φορολογία των εισοδημάτων ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου . Και αυτό για δύο λόγους: 1. Η κατάσταση που βρίσκονται τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού είναι δραματική καθώς κινούνται σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα ακόμη και από αυτά του 2008, και 2. Οι πιέσεις των Βρυξελλών για την άμεση λήψη μέτρων είναι ασφυκτικές.

Φόροι σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα | tovima.gr

Στην αύξηση της έμμεσης φορολογίας και των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, στα ποτά και στα τσιγάρα θα προχωρήσει πολύ νωρίτερα από τις αλλαγές στη φορολογία των εισοδημάτων ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου .

Και αυτό για δύο λόγους:

1. Η κατάσταση που βρίσκονται τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού είναι δραματική καθώς κινούνται σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα ακόμη και από αυτά του 2008, και 2. Οι πιέσεις των Βρυξελλών για την άμεση λήψη μέτρων είναι ασφυκτικές.

Στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζονται εισηγήσεις ώστε οι αλλαγές στην έμμεση φορολογία και ειδικότερα στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης των καυσίμων, των ποτών και των τσιγάρων να εφαρμοστούν πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους ή το αργότερο την 1η Ιανουαρίου το 2010 και όχι τον ερχόμενο Μάρτιο όπως αρχικώς είχε προγραμματιστεί.

Ωστόσο καμία αλλαγή δεν πρόκειται να σημειωθεί στους συντελεστές ΦΠΑ καθώς μια τέτοια κίνηση θα οδηγούσε σε αύξηση του πληθωρισμού και σε επιβαρύνσεις όλων ανεξαιρέτως των νοικοκυριών που πλήττονται τους τελευταίους μήνες από την ακρίβεια και την οικονομική κρίση. Αλλωστε η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk