Τρόφιμα και ένδυση

Πανευρωπαϊκά πρώτη η Ελλάδα στην ακρίβεια

Πρωταθλήτρια ακρίβειας αναδεικνύεται στην Ευρώπη η Ελλάδα, με τα είδη πρώτης ανάγκης να ακριβαίνουν κατά περίπου 2,5% το Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση. Ο πληθωρισμός, αν και μειώθηκε στο 0,7%, παραμένει από τους υψηλότερους στην ευρωζώνη.

Πρωταθλήτρια ακρίβειας στην Ευρωζώνη αναδείχθηκε η Ελλάδα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της Eurostat του δείκτη καταναλωτή για το Σεπτέμβριο, με τα είδη πρώτης ανάγκης και ευρείας κατανάλωσης να έχουν ακριβύνει περίπου 2,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ειδικότερα, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 1,4%, κάνοντας την Ελλάδα δεύτερη ακριβότερη χώρα μετά τη Μάλτα, καθώς και τα είδη ένδυσης και υπόδησης 2,9%, υψηλότερη αύξηση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα μπορεί να υποχώρησε στο επίπεδο του 0,7%, παραμένει από τους υψηλότερους στην Ευρωζώνη, στην οποία ο μέσος πληθωρισμός κινείται στο επίπεδο του -0,3%.

Με δεδομένο ότι οι αυξήσεις των μισθών των καταναλωτών το 2009 κινούνται σχεδόν σε μηδενική βάση, μειώνεται ακόμη περισσότερο η αγοραστική τους δύναμη, με αποτέλεσμα τα παραπάνω είδη ευρείας κατανάλωσης να γίνονται πιο ακριβά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk