Τι αποκαλύπτει έρευνα που διενεργήθηκε κατ΄ εντολήν του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιώς

Τα golden boys του λιμανιού

Λιμενεργάτες με μεικτές αποδοχές ως και 140.000 ευρώ τον χρόνο, λιμενεργάτες που έχουν πληρωθεί τόσες υπερωρίες όσες ήταν και οι ημέρες της εργασίας τους, αλλά και λιμενεργάτες για τους οποίους πληρώθηκαν εργοδοτικές εισφορές χωρίς να έχουν εργαστεί έστω και μία ώρα εντόπισε πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε το περασμένο έτος (2008) ύστερα από εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιώς για τους μισθούς των λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Η έρευνα της πραγματογνωμοσύνης …

Τα golden boys του λιμανιού | tovima.gr

Λιμενεργάτες με μεικτές αποδοχές ως και 140.000

ευρώ τον χρόνο, λιμενεργάτες που έχουν πληρωθεί τόσες υπερωρίες όσες ήταν και οι ημέρες της εργασίας τους, αλλά και λιμενεργάτες για τους οποίους πληρώθηκαν εργοδοτικές εισφορές χωρίς να έχουν εργαστεί έστω και μία ώρα εντόπισε πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε το περασμένο έτος (2008) ύστερα από εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιώς για τους μισθούς των λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Η έρευνα της πραγματογνωμοσύνης αφορά το έτος 2004 και όπως προκύπτει από τα στοιχεία που κατ΄ αποκλειστικότητα παρουσιάζει σήμερα «Το Βήμα» οι μισθοί αυτοί χορηγήθηκαν χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας, αλλά με βάση αποφάσεις της διοίκησης του ΟΛΠ κατά το 2003 και ενώ ο Οργανισμός ήταν ήδη από το 1999 εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς συνεχίζει και σήμερα την έρευνά της για να σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα για το αν προκύπτει το αδίκημα της απιστίας προς την υπηρεσία ώστε να ασκήσει διώξεις, εφόσον το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί, στο λιμάνι του Πειραιά οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη. Τελευταία εξέλιξη η απόφαση της ιταλοελβετικής εταιρείας διαχείρισης κοντέινερ ΜSC να καταγγείλει τη σύμβαση συνεργασίας της με τον ΟΛΠ.

Η κατάλυση της σύμβασης της ΜSC εκτιμάται ότι θα εξωθήσει την Cosco να ζητήσει την επανεξέταση των όρων της σύμβασης παραχώρησης που αφορούν το τελικό τίμημα το οποίο ήδη έχει συμφωνήσει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk