ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

Η GΡS-μανία κυριεύει την Ελλάδα

H ηλεκτρονική πλοήγηση, δηλαδή η χρήση του νέου γκάτζετ, του γνωστού GΡS, που πλέον έχει γίνει για πολλούς επαγγελματίες αλλά και ιδιώτες απαραίτητο καθημερινό εργαλείο, αποτελεί τη νέα «καυτή» τάση στην Ελλάδα και τείνει να εξελιχθεί σε μανία. Θυμίζει δε, σύμφωνα με τον κ. Ι. Καματάκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΜLS Πληροφορικής, τη μανία που είχε κυριεύσει τους Ελληνες τη δεκαετία του ΄90 με τα κινητά τηλέφωνα. «Ολο και περισσότερο έχουμε αρχίσει να συνειδητοποιούμε ότι η πλοήγηση βελτιώνει αισθητά την καθημερινότητά μας.

H ηλεκτρονική πλοήγηση, δηλαδή η χρήση του νέου γκάτζετ, του γνωστού GΡS, που πλέον έχει γίνει για πολλούς επαγγελματίες αλλά και ιδιώτες απαραίτητο καθημερινό εργαλείο, αποτελεί τη νέα «καυτή» τάση στην Ελλάδα και τείνει να εξελιχθεί σε μανία.

Θυμίζει δε, σύμφωνα με τον κ. Ι. Καματάκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΜLS Πληροφορικής, τη μανία που είχε κυριεύσει τους Ελληνες τη δεκαετία του ΄90 με τα κινητά τηλέφωνα. «Ολο και περισσότερο έχουμε αρχίσει να συνειδητοποιούμε ότι η πλοήγηση βελτιώνει αισθητά την καθημερινότητά μας. Χρειαζόμαστε τον πλοηγό μας για να επιβιώσουμε μέσα στο χάος των ελληνικών δρόμων, όπως ακριβώς χρειαζόμαστε το κινητό μας τηλέφωνο για να μπορούμε να επικοινωνήσουμε. Οι συσκευές πλοήγησης αναδεικνύονται στο νέο, απόλυτο musthave gadget: Ολοι θέλουν να αποκτήσουν μια hi-tech κομψή συσκευή πλοήγησης στην οποία μιλάς, σε ακούει και σε οδηγεί» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Η ΜLS, επισημαίνει ο κ. Καματάκης, κυκλοφόρησε πρώτη το 2003 σύστημα πλοήγησης στην Ελλάδα όταν η λέξη «πλοήγηση» ήταν εντελώς άγνωστη στη χώρα μας και ουσιαστικά «άνοιξε» την εν λόγω αγορά. «Τα εμπόδια και οι δυσκολίες που συναντήσαμε ήταν πολλά αλλά σήμερα αισθανόμαστε ικανοποίηση γιατί συμβάλαμε καθοριστικά στη διαμόρφωση της σημερινής εικόνας της αγοράς πλοήγησης στην Ελλάδα.Η ΜLS, μια 100% ελληνική εταιρεία, αποτελεί σήμερα τον ηγέτη της ελληνικής αγοράς- αφήνοντας πίσω της μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού- με το κορυφαίο σύστημα πλοήγησης ΜLS Destinator».

Με βάση τα στοιχεία της εταιρείας GfΚ, το μερίδιο της ΜLS στην ελληνική αγορά συστημάτων πλοήγησης το οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2009 ανήλθε σε 54%. Και, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο κ. Καματάκης, «έπεται συνέχεια.Βλέπετε στην ΜLS δεν ησυχάζουμε ποτέ. Ετοιμάζουμε νέα, καινοτομικά συστήματα, τα οποία θα δώσουν στους Ελληνες μια δυνατή γεύση από την πλοήγηση του μέλλοντος.Εξάλλουυπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης παρά τους υψηλούς ρυθμούς που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια ώσπου κατ΄ αρχάς να φθάσουμε τα επίπεδα της Βόρειας Ευρώπης. Το ποσοστό διείσδυσης της πλοήγησης στην Ελλάδα έχει φθάσει στο 7,5% όταν στη Βόρεια Ευρώπη διαμορφώνεται στο 25%».

Παράλληλα οι ορίζοντες της εταιρείας είναι ανοικτοί σε ό,τι αφορά τη διεθνή αγορά, με προσεκτικά όμως βήματα, όπως επισημαίνει ο κ. Καματάκης. «Είναι γεγονός ότι τεχνολογικά σε ορισμένα προϊόντα είμαστε πολύ μπροστά, όπως και είναι αλήθεια ότι έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύσσουμε πιο καινοτόμα, ποιοτικά και εύχρηστα προϊόντα σε σχέση με τους ξένους συναδέλφους μας. Αλλωστε βρεθήκαμε στην πρωτοπορία σε παγκόσμιο επίπεδο με την καινοτομία ΜLS Τalk & Drive ΤΜ, με την οποία απλώς μιλάμε στον πλοηγό και του λέμε πού θέλουμε να πάμε και αυτός μας οδηγεί στον προορισμό μας με τις πιο απλές και κατανοητές οδηγίες».

Η εταιρεία από το 2008 έχει επεκταθεί ήδη και στην κινητή τηλεφωνία, με αιχμή του δόρατος το προϊόν για πλοήγηση σε όλα τα κινητά με ενσωματωμένο δέκτη GΡS, ΜLS Destinator Μobile Ρhone Εdition. Πρόσφατα η ΜLS συνήψε συμφωνίες με δύο εταιρείες, τον ΟΤΕ στην Ελλάδα και τη CΥΤΑ στην Κύπρο, ενώ αυτή την εποχή βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων για την ενσωμάτωση του λογισμικού στο κινητό τηλέφωνο από την κατασκευάστρια εταιρεία. Παράλληλα ολοκληρώνει την ανάπτυξη εφαρμογών πλοήγησης για όλες τις πλατφόρμες των κινητών τηλεφώνων. Το ΜLS Destinator Μobile Ρhone Εdition διατίθεται για λειτουργικά συστήματα κινητών τηλεφώνων Windows και Symbian, ενώ η ΜLS δουλεύει και πάνω στις εφαρμογές για τις πλατφόρμες Αndroid της Google και για τα iΡhone. Προτεραιότητα της εταιρείας και στην πλοήγηση για τα κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με τον κ. Καματάκη, είναι να μπορεί να τη χρησιμοποιεί ο καθένας με μεγάλη ευκολία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk