στα...τρία βήματα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ Ο… ηθοποιός

– Είσαι το αγόρι της διπλανής πόρτας στη δουλειά σου; «Δεν ξέρω.Τους χαρακτηρισμούς οι άλλοι σ΄ τους προσθέτουν.Εγώ δεν έχω καθήσει να αναπτύξω μια φιλοσοφία για το ποια στάση θα κρατήσω. Στάση ζωής ξέρω να κρατάω, και συγκεκριμένη». – Πώς κλείνεις τις δουλειές σου πλέον; «Στην αρχή έκανα κάστινγκ.Μόλις έγινα γνωστός στον κύκλο μου, δεχόμουν προτάσεις από ανθρώπους που με είχαν δει και ήξεραν και τα εκφραστικά μέσα μου και τις δυνατότητές μου».

– Είσαι το αγόρι της διπλανής πόρτας στη δουλειά σου;

«Δεν ξέρω.Τους χαρακτηρισμούς οι άλλοι σ΄ τους προσθέτουν.Εγώ δεν έχω καθήσει να αναπτύξω μια φιλοσοφία για το ποια στάση θα κρατήσω. Στάση ζωής ξέρω να κρατάω, και συγκεκριμένη».

– Πώς κλείνεις τις δουλειές σου πλέον; «Στην αρχή έκανα κάστινγκ.Μόλις έγινα γνωστός στον κύκλο μου, δεχόμουν προτάσεις από ανθρώπους που με είχαν δει και ήξεραν και τα εκφραστικά μέσα μου και τις δυνατότητές μου».

– Επιδιώκεις να κάνεις κάποιο συγκεκριμένο είδος;

«Από την αρχή που ασχολήθηκα έπαιρνα αυτό που μου πρόσφεραν. Βάσει κρίσης και τύχης. Είναι πολύ νωρίς για να πω ότι θέλω να κάνω μόνο αυτό ή μόνο το άλλο.Πρόθεσή μου είναι να κάνω και κωμωδία και δράμα, προς το παρόν καλά. Να τα λέω τα λογάκια μου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι με την κωμωδία περνάω καλά».

– Τώρα που έχεις ωριμάσει επαγγελματικά, άλλαξες πολύ;

«Είμαι πολύ πιο άνετος απ΄ ό,τι ήμουν.Οταν πηγαίνω πλέον σε κάποια δουλειά αισθάνομαι πολύ οικεία γιατί τους ξέρω όλους.Οταν παλαιότερα έκανα γκεστ δεν ήξερα κανέναν,ένιωθα σαν παρείσακτος,δεν ήξερα τον κώδικα επικοινωνίας.Τώρα αισθάνομαι μέλος αυτής της παρέας».

– Τα λεφτά τι ρόλο παίζουν στις επιλογές σου; «Το ιδανικό είναι να κάνεις κάτι που να το γουστάρεις πάρα πάρα πολύ και να σου δώσουν και πάρα πάρα πολλά λεφτά. Αυτό όμως εκτός από ιδανικό είναι και ουτοπικό.Ετσι λοιπόν προτιμώ να κάνω οικονομική έκπτωση. Θέλω να κάνω ρόλους με αξιοπρέπεια και στους οποίους και εγώ θα δώσω αλλά θα πάρω και κάτι».

– Νιώθεις ζεν πρεμιέ; «Δεν ξέρω τι είναι. Αν σημαίνει ηθοποιός με συμπαθητική φάτσα και ψιλοεμφανίσιμος, τότε ναι, μπορεί να είμαι».

– Ο σταθμός της καριέρας σου; «Με διαφορά το “Οξυγόνο”. Σκληρό, απότομα στα βαθιά και δύσκολο. Δεν ξέρω αν τα κατάφερα καλά, αλλά νομίζω ότι ήμουν σε ικανοποιητικό επίπεδο για πρώτη φορά. Μου άνοιξε αρκετές πόρτες».

– Μετάνιωσες για κάποια δουλειά σου; «Προς το παρόν, όχι». – Με ποιον ξένο σκηνοθέτη θα ήθελες να συνεργαστείς;

«Θα ήθελα πολύ με τον Σκορσέζε.Ο Αλμοδόβαρ δεν με χαλάει καθόλου. Ταραντίνο δαγκωτό. Να τους δώσεις, σε παρακαλώ,το τηλέφωνό μου για να επικοινωνήσουν μαζί μου.

Να τους πεις ότι θα κάνω και σκόντο να μην “έχουν θέμα”».

– Πρότυπα έχεις; «Οχι.Τι να πω; Θέλω να γίνω Αντονι Χόπκινς; Ας έχουμε και λίγη αυτογνωσία…».

– Το μεγαλύτερο ελάττωμά σου ποιο είναι;

«Η ακαταστασία». – Το μεγαλύτερο προτέρημα; «Οτι γνωρίζω και ομολογώ το μεγαλύτερο ελάττωμά μου».

– Τι ομάδα είσαι;

«Ολυμπιακός». – Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης είναι…

«…αισιόδοξος».

agrammeli@tovima.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Μυστικά και ψέματα Οι περισσότεροι θα περάσουν τις ημέρες και νύχτες των Χριστουγέννων στην Αθήνα με παρουσίες σε διακριτικά ιδιωτικά δείπνα αλλά... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk