Συνεχίζεται η κρίση στον Τύπο

Εκατό απολύσεις στους «Νew Υork Τimes»

Βαθαίνει όλο και πιο πολύ η κρίση που μαστίζει τον αμερικανικό Τύπο με εφημερίδες και περιοδικά να ανακοινώνουν απολύσεις εργαζομένων ή και αναστολή των εκδόσεών τους. Πριν από λίγες ημέρες η εφημερίδα «Νew Υork Τimes» ανακοίνωσε την πρόθεσή της να απολύσει 100 δημοσιογράφους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η εφημερίδα θα προσφέρει στους δημοσιογράφους αυτούς την επιλογή για εθελουσία έξοδο, αλλά αν τελικά δεν συμφωνήσουν θα προχωρήσει σε απολύσεις. Ακόμη και μετά τις περικοπές αυτές που αντιστοιχούν στο 8% του συνόλου των δημοσιογράφων που εργάζονται στην εφημερίδα, οι «Νew Υork Τimes» παραμένουν η εφημερίδα με το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό δυναμικό με 1.

Βαθαίνει όλο και πιο πολύ η κρίση που μαστίζει τον αμερικανικό Τύπο με εφημερίδες και περιοδικά να ανακοινώνουν απολύσεις εργαζομένων ή και αναστολή των εκδόσεών τους.

Πριν από λίγες ημέρες η εφημερίδα «Νew Υork Τimes» ανακοίνωσε την πρόθεσή της να απολύσει 100 δημοσιογράφους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η εφημερίδα θα προσφέρει στους δημοσιογράφους αυτούς την επιλογή για εθελουσία έξοδο, αλλά αν τελικά δεν συμφωνήσουν θα προχωρήσει σε απολύσεις. Ακόμη και μετά τις περικοπές αυτές που αντιστοιχούν στο 8% του συνόλου των δημοσιογράφων που εργάζονται στην εφημερίδα, οι «Νew Υork Τimes» παραμένουν η εφημερίδα με το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό δυναμικό με 1.500 ρεπόρτερ και αρχισυντάκτες.

Οπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας η κάθετη πτώση των διαφημιστικών εσόδων και η απώλεια αναγνωστών που προτιμούν να ενημερώνονται από το Διαδίκτυο έχουν φέρει σε δεινή θέση την εταιρεία με αποτέλεσμα οι περικοπές αυτές να είναι ζωτικές για την επιβίωσή της. Σύμφωνα με τα στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο του 2009 για πρώτη φορά τα έσοδα από τις συνδρομές και τις πωλήσεις της εφημερίδας ξεπέρασαν τα έσοδα από τη διαφήμιση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ως πριν από έναν χρόνο περίπου τα διαφημιστικά έσοδα αναλογούσαν στο 80% του συνόλου των εσόδων.

Σε ανάλογες περικοπές ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προβεί και η εφημερίδα «Los Αngeles Τimes», χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες. Την ίδια στιγμή, ο αμερικανικός εκδοτικός οργανισμός Conde Νast, που εκδίδει μεταξύ άλλων τα περιοδικά «Τhe Νew Υorker» και «Vanity Fair», ανέστειλε την κυκλοφορία τεσσάρων περιοδικών. Ανάμεσα στα περιοδικά αυτά είναι και το πολύ γνωστό «Gourmet» που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1941.

Τα άλλα τρία περιοδικά των οποίων η κυκλοφορία ανεστάλη είναι το « Cookie » και τα περιοδικά γάμου «Εlegant Βride» και « Μodern Βride». Σε ανακοίνωσή του προς το προσωπικό της Conde Νast ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Τσαρλς Τάουνσεντ τονίζει πως η απόφαση αυτή ήταν αναγκαία για να «επιβιώσει η εταιρεία στην περίοδο αυτή της οικονομικής κρίσης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk