ΓΑΛΛΙΑ

«Αποβολή» σε παράνομους αντιγραφείς

ΠΑΡΙΣΙ Στον παγκόσμιο αγώνα για την πάταξη της ψηφιακής πειρατείας ρίχνεται και η Γαλλία, η οποία ενέκρινε νομοσχέδιο που προβλέπει τη διακοπή της πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε όσους αντιγράφουν παρανόμως μουσική και ταινίες. Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο ενέκρινε τον αμφιλεγόμενο νόμο, παρά τις αντιδράσεις. Την περασμένη άνοιξη το ίδιο Σώμα είχε απορρίψει σημαντικά τμήματα προηγούμενης εκδοχής του νομοσχεδίου. Οσοι στηρίζουν τα αυστηρά μέτρα κατά της ηλεκτρονικής πειρατείας …

«Αποβολή» σε παράνομους αντιγραφείς | tovima.gr

ΠΑΡΙΣΙ Στον παγκόσμιο αγώνα για την πάταξη της ψηφιακής πειρατείας ρίχνεται και η Γαλλία, η οποία ενέκρινε νομοσχέδιο που προβλέπει τη διακοπή της πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε όσους αντιγράφουν παρανόμως μουσική και ταινίες.

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο ενέκρινε τον αμφιλεγόμενο νόμο, παρά τις αντιδράσεις. Την περασμένη άνοιξη το ίδιο Σώμα είχε απορρίψει σημαντικά τμήματα προηγούμενης εκδοχής του νομοσχεδίου.

Οσοι στηρίζουν τα αυστηρά μέτρα κατά της ηλεκτρονικής πειρατείας εκφράζουν την ελπίδα ότι η Γαλλία μπαίνει δυναμικά στη μάχη κατά της κλοπής των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright), δημιουργώντας νομικό προηγούμενο το οποίο θα εμπνεύσει και άλλες χώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βρετανία πρόκειται να παρουσιάσει παρόμοια νομοθετικά μέτρα τον ερχόμενο μήνα.

«Η Γαλλία λειτουργεί σαν την αιχμή του δόρατος για την Ευρώπη. Η πειρατεία βεβαίως δεν είναι δικό μας πρόβλημα, είναι παγκόσμια απειλή στην ψηφιακή εποχή» λέει ο Ντέιβιντ ελ Σαγέχ, γενικός διευθυντής της γαλλικής Ενωσης Μουσικής Βιομηχανίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk