Η αίτηση αναίρεσης μελών της 17Ν

Συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αγόρευση του αντιεισαγγελέα κ. Π. Νικολούδη επί της αίτησης των οκτώ εκ των δώδεκα μελών της «17 Νοέμβρη» που ζητούν να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών (Μάιος 2007) με την οποία καταδικάστηκαν 44 φορές σε ισόβια κάθειρξη και σε πολυετείς καθείρξεις. Την αίτηση έχουν υποβάλει οι Σάββας, Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός, Α. Γιωτόπουλος, Κ. Τέλιος, Β. Τζωρτζάτος, Η. Κωστάρης και Π. Τσελέντης.

Η αίτηση αναίρεσης μελών της 17Ν | tovima.gr

Συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αγόρευση του αντιεισαγγελέα κ. Π. Νικολούδη επί της αίτησης των οκτώ εκ των δώδεκα μελών της «17 Νοέμβρη» που ζητούν να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών (Μάιος 2007) με την οποία καταδικάστηκαν 44 φορές σε ισόβια κάθειρξη και σε πολυετείς καθείρξεις. Την αίτηση έχουν υποβάλει οι Σάββας, Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός, Α. Γιωτόπουλος, Κ. Τέλιος, Β. Τζωρτζάτος, Η. Κωστάρης και Π. Τσελέντης. Χθες ο κ. Νικολούδης πρότεινε την απόρριψη ορισμένων εκ των λόγων αναίρεσης που προβάλλουν οι συνήγοροι των οκτώ, υποστηρίζοντας ότι είναι ορθή η άποψη του Εφετείου ότι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πολιτικά εγκλήματα οι πράξεις των μελών της 17Ν και συνεπώς ορθά εκδικάστηκε ήδη η υπόθεση στο Εφετείο και όχι στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ακόμη, σχετικά με τις καταγγελίες για βασανιστήρια ο αντιεισαγγελέας υποστήριξε ότι αυτά δεν πρέπει να προκύπτουν από τις φαντασιώσεις οποιουδήποτε εκ των οκτώ, αλλά να αποδεικνύονται με στοιχεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk