ΕΝΑΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

Ισιώνει τα μαλλιά και «χαρίζει» φωνή

ΛΟΝΔΙΝΟ Βραβευμένος επιστήμονας του ΜΙΤ βρίσκεται πίσω από δύο νέα προϊόντα προς τα οποία έχουν πέσει τα τελευταία 24ωρα τα φώτα της δημοσιότητας. Πρόκειται για ένα τζελ που αποκαθιστά σοβαρές βλάβες στις φωνητικές χορδές και μια σειρά προϊόντα (λακ, κρέμες κ.ά.) που καταφέρνουν να ισιώνουν τα κατσαρά μαλλιά γρήγορα, αποτελεσματικά και με πιο φυσικό τρόπο από ό,τι τα ανάλογα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο χημικός Ρόμπερτ Λάνγκερ έχει βραβευτεί για την έρευνά του στον …

ΛΟΝΔΙΝΟ Βραβευμένος επιστήμονας του ΜΙΤ βρίσκεται πίσω από δύο νέα προϊόντα προς τα οποία έχουν πέσει τα τελευταία 24ωρα τα φώτα της δημοσιότητας. Πρόκειται για ένα τζελ που αποκαθιστά σοβαρές βλάβες στις φωνητικές χορδές και μια σειρά προϊόντα (λακ, κρέμες κ.ά.) που καταφέρνουν να ισιώνουν τα κατσαρά μαλλιά γρήγορα, αποτελεσματικά και με πιο φυσικό τρόπο από ό,τι τα ανάλογα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο χημικός Ρόμπερτ Λάνγκερ έχει βραβευτεί για την έρευνά του στον τομέα της αναγέννησης ιστών, παράλληλα όμως έχει κατοχυρώσει 750 ιατρικές πατέντες και θεωρείται από τους πιο παραγωγικούς «εφευρέτες» στον ιατρικό τομέα. Το τζελ που ανέπτυξε επαναφέρει την ελαστικότητα των φωνητικών χορδών έπειτα από χειρουργική επέμβαση σε αυτές. Τα πειράματα που έγιναν σε ποντίκια ήταν απολύτως επιτυχημένα και υπάρχει αισιοδοξία ότι το ίδιο θα συμβεί και σε ανθρώπους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών ένας ασθενής θα μπορεί με τη χρήση του τζελ όχι απλώς να ξαναμιλήσει αλλά ακόμη και να τραγουδήσει!

Ο Λάνγκερ ανέπτυξε και μια φόρμουλα την οποία απέκτησε η εταιρεία Living Ρroof και με βάση αυτή δημιούργησε μια σειρά προϊόντα τα οποία δεν επιτρέπουν το φριζάρισμα στα μαλλιά. Τα κατσαρά μαλλιά που έχουν ισιωθεί έπειτα από κάποιο διάστημα αρχίζουν να φριζάρουν (πετάνε ή κατσαρώνουν κάποιες τρίχες) εξαιτίας της υγρασίας που απορροφούν. Ο Λάνγκερ έφτιαξε τη φόρμουλά του χρησιμοποιώντας ένα πολυμερές (ΡolyFluoroΕster) αντί της σιλικόνης που έχουν ως βάση τα περισσότερα ανάλογα προϊόντα. Το πολυμερές καταφέρνει να «εξουδετερώνει» την υγρασία από τα μαλλιά πολύ πιο αποτελεσματικά από ό,τι η σιλικόνη. Η εταιρεία απέκτησε τα δικαιώματα της φόρμουλας και ανέπτυξε το Νo Frizz που είναι μια σειρά προϊόντα (λακ, κρέμες κ.ά.) που ισιώνουν τα μαλλιά. Το προϊόν άρχισε να πωλείται σε ΗΠΑ και Αυστραλία και αναμένεται στην Ευρώπη στις αρχές του νέου έτους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk