Τον Σ. Ξυνίδη πρότεινε για Γραμματέα ο κ. Παπανδρέου

O ΣωκράτηςΞυνίδης, νεοεκλεγείς βουλευτής του ΠαΣοΚ στην Ξάνθη, προτάθηκε από τον κ. Γ.Παπανδρέου για τη θέση του Γραμματέα του κόμματος, ως διάδοχος του κ. Ι. Ραγκούση κατά τη χθεσινή σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου. Υποψηφιότητα έθεσε και ο κ. Γ.Παναγιωτακόπουλος, έχοντας ενημερώσει σχετικώς τον κ. Παπανδρέου. Στη χθεσινή συνεδρίαση εξελέγη και το νέο Πολιτικό Συμβούλιο, στο οποίο δεν μετέχουν πλέον τα μέλη της προηγούμενης σύνθεσης που κατέλαβαν θέσεις στην κυβέρνηση (οι κυρίες Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου , Φώφη Γεννηματά και οι κκ.

O ΣωκράτηςΞυνίδης, νεοεκλεγείς βουλευτής του ΠαΣοΚ στην Ξάνθη, προτάθηκε από τον κ. Γ.Παπανδρέου για τη θέση του Γραμματέα του κόμματος, ως διάδοχος του κ. Ι. Ραγκούση κατά τη χθεσινή σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου. Υποψηφιότητα έθεσε και ο κ. Γ.Παναγιωτακόπουλος, έχοντας ενημερώσει σχετικώς τον κ. Παπανδρέου. Στη χθεσινή συνεδρίαση εξελέγη και το νέο Πολιτικό Συμβούλιο, στο οποίο δεν μετέχουν πλέον τα μέλη της προηγούμενης σύνθεσης που κατέλαβαν θέσεις στην κυβέρνηση (οι κυρίες Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου , Φώφη Γεννηματά και οι κκ. Ντ.Ρόβλιας, Μ.Καρχιμάκης, Π. Μπεγλίτης και Αθ. Μωραΐτης ). Στη θέση τους προτάθηκαν από τον κ. Παπανδρέου οι κυρίες Πετρούλα Ντελεδήμου, Εφη Χαλάτση, Μαρία Παυλίδου και οι κκ. Π. Οικονόμου , Εμμ. Οθωνας, Ι. Μίχας, Κ. Τάτσης και Δ. Κουσελάς. Προτάθηκαν επίσης για επανεκλογή οι κυρίες Συλβάνα Ράπτη, Τ.Αντωνίου και οι κκ. Κ. Ασκούνης, Π. Κουκουλόπουλος , Ι. Κουτσούκος και Ν. Ανδρουλάκης. Υποψηφιότητα έθεσαν επίσης η κυρία Χρυσάνθη Κισκήρα και ο κ. Δ. Σακελλάρης. Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ έκανε λόγο για συγκρούσεις με κάθε είδους καρτέλ, οικονομικά και πολιτικά, διαβεβαίωσε για την τήρηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων και σημείωσε ότι « η κυβέρνηση ασκεί την εξουσία,όμως το ΠαΣοΚ οφείλει να εμπνέει, να καθοδηγεί, να ελέγχει την κυβέρνηση ».

Χαιρέτισε την απόφαση της ΝΔ να ακολουθήσει τη διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση και παράλληλα άσκησε έντονη κριτική για την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠαΣοΚ, λέγοντας: « Κάναμε το λάθος να παραμελήσουμε το κόμμα. Να το αφήσουμε ανενεργό ή ακόμα χειρότερα υποχείριο του κρατισμού και της εξουσιολαγνείας ».

Υπογράμμισε στο σημείο αυτό: « Εμείς θέλουμε να δώσουμε εξουσία στον πολίτη,στην κοινωνία των πολιτών,όχι των κολλητών.Αυτό ήταν και μία από τις βασικές αιτίες που αποξένωσαν την κυβέρνηση από την κοινωνία.Από τις ανάγκες των πραγματικών ανθρώπων. Δεν θα κάνουμε ξανά το ίδιο λάθος. Ούτε και θα επιτρέψω να μετατραπεί το κόμμα σε μεσάζοντα και σε διεκπεραιωτή συναλλαγών με την κυβέρνηση και τη δημόσια διοίκηση ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk