Πολιτική απάντηση στις ακρότητες αστυνομικών

«Η αποπομπή του Βασίλη Τσιατούρα ήταν μια πολιτική απάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς όλους τους χώρους, ότι δεν θα ανεχθεί πλέον εκτροπές από την Ελληνική Αστυνομία. Επρεπε να κόψει με το μαχαίρι κάθε κίνηση θερμοκέφαλων της ΕΛ.ΑΣ. Επρεπε να δείξει ότι δεν θα επιτρέψει κάποια απόκλιση από το δόγμα “όχι στα γκέτο αλλά όχι και στις ζαρντινιέρες”.Είναι ένα μήνυμα ότι όλα αλλάζουν χωρίς επιστροφή και παλινδρομήσεις…». Σε αυτή την επισήμανση προχωρούσαν χθες συνεργάτες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.

Πολιτική απάντηση στις ακρότητες αστυνομικών | tovima.gr

«Η αποπομπή του Βασίλη Τσιατούρα ήταν μια πολιτική απάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς όλους τους χώρους, ότι δεν θα ανεχθεί πλέον εκτροπές από την Ελληνική Αστυνομία. Επρεπε να κόψει με το μαχαίρι κάθε κίνηση θερμοκέφαλων της ΕΛ.ΑΣ. Επρεπε να δείξει ότι δεν θα επιτρέψει κάποια απόκλιση από το δόγμα “όχι στα γκέτο αλλά όχι και στις ζαρντινιέρες”.Είναι ένα μήνυμα ότι όλα αλλάζουν χωρίς επιστροφή και παλινδρομήσεις…». Σε αυτή την επισήμανση προχωρούσαν χθες συνεργάτες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με την αποπομπή του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και τις επερχόμενες βαθιές αλλαγές στις αρχές ασφαλείας αλλά και στην Πυροσβεστική. Πλέον ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει εγκαταλείψει το μετριοπαθές και «χαμηλών τόνων» προφίλ της προηγούμενης θητείας του στη λεωφόρο Κατεχάκη, αποφασισμένος να έλθει σε εμφανή ρήξη με το κατεστημένο των Σωμάτων Ασφαλείας και με τους αστυνομικούς που παραμένουν αδρανείς και βλέπουν την ΕΛ.ΑΣ. σαν πάρεργο. Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα προχωρήσει σε αλλαγές και εκκαθαρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., έτσι ώστε να μην υπάρχουν αναχώματα και να έχει ευχέρεια κινήσεων στις επιχειρήσεις που σκοπεύει να πραγματοποιήσει για να διαλυθούν οι ομάδες που προκαλούν ταραχές στην Αθήνα, για να «κλείσουν» οι χώροι της ανομίας αλλά και να υπάρχει μια σχετική τάξη στο κέντρο της Αθήνας.

Ο βασικός στόχος του κ. Χρυσοχοΐδη είναι «ο αστυνομικός να αποκτήσει επαγγελματισμό. Να συλλαμβάνει με ακριβείς κινήσεις τους πρωταιτίους των επεισοδίων και όχι να κτυπά επί δικαίων και αδίκων, όπως συνέβη το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης με τα επεισόδια στα Εξάρχεια». Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν θέλει να υπάρξει επί της δικής του θητείας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «κανένας Κορκονέας και κανένας αστυνομικός της Ομονοίας που θα κτυπά στα βίντεο της ντροπής κρατουμένους…». Με αυτόν τον τρόπο πιστεύει ότι θα συγκρατεί τους θερμόαιμους αστυνομικούς, ενώ ταυτόχρονα θα στερεί άλλοθι από ορισμένους πολιτικούς χώρους ή αντιεξουσιαστικές ομάδες που καταγγέλλουν πάντοτε «άσκοπη βιαιότητα αστυνομικών πίσω από κάθε προσπάθεια σύλληψης χούλιγκαν ή βανδάλων», όπως επανειλημμένα τους αποκαλεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk