Τα μάθατε τα νέα;

Δεν θα μείνει σε καμία ποντικότρυπα κοτζάμ πρόεδρος των ΗΠΑ. Οταν με το καλό πάει να παραλάβει το Νομπέλ Ειρήνης στο Οσλο ο κ. Μπαράκ Ομπάμα θα μείνει στη σουίτα «Χάακον VΙΙ», προσφορά του βασιλιά Χάραλντ Ε΄ της Νορβηγίας. Σε περίπτωση που ταξιδέψει και η κυρία Μισέλ Ομπάμα ο βασιλιάς θα της προσφέρει τη σουίτα «Βασίλισσα Μοντ». Η Νορβηγική Επιτροπή Νομπέλ απένειμε την ύψιστη τιμητική διάκριση στον κ. Ομπάμα για τις «εξαιρετικές προσπάθειές του να εντείνει τις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων».

Δεν θα μείνει σε καμία ποντικότρυπα κοτζάμ πρόεδρος των ΗΠΑ. Οταν με το καλό πάει να παραλάβει το Νομπέλ Ειρήνης στο Οσλο ο κ. Μπαράκ Ομπάμα θα μείνει στη σουίτα «Χάακον VΙΙ», προσφορά του βασιλιά Χάραλντ Ε΄ της Νορβηγίας. Σε περίπτωση που ταξιδέψει και η κυρία Μισέλ Ομπάμα ο βασιλιάς θα της προσφέρει τη σουίτα «Βασίλισσα Μοντ». Η Νορβηγική Επιτροπή Νομπέλ απένειμε την ύψιστη τιμητική διάκριση στον κ. Ομπάμα για τις «εξαιρετικές προσπάθειές του να εντείνει τις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων». Να είστε βέβαιοι ότι παντού στον κόσμο θα του παραχωρούσαν την καλύτερη σουίτα, όχι μόνο με αφορμή το Νομπέλ Ειρήνης. Και στο Αφγανιστάν να πήγαινε ο Χαμίντ Καρζάι θα του έδινε δωμάτιο με θέα. Τα αμερικανικά στρατεύματα είναι ευπρόσδεκτα από τον πρόεδρο. Αυτή είναι η Ρax Αmericana, χάριν της οποίας τιμήθηκε με την ύψιστη διάκριση Ειρήνης.

Να τα μας… Πετάχτηκε και η Τσεχία να στηρίζει τα νέα αντιπυραυλάκια. Ο πρωθυπουργός κ. Γιαν Φίσερ δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του που γίνεται μέρος ενός μεγάλου παιχνιδιού. «Είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε» δήλωσε περιχαρής. Τι να κάνει ο άνθρωπος, να μείνει πίσω, να αφήσει την Πολωνία και τη Ρουμανία να πάρουν όλη την καινούργια αντιπυραυλική ασπίδα;

Ο αντικυβερνήτης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος ανακοίνωσε σχέδιο πέντε σημείων για όσους μπλέχτηκαν με τα σταζ. Καταργούνται οριστικά τα προγράμματα στο Δημόσιο και στους δήμους. Ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα, εφόσον πληρώνονται ασφαλιστικές εισφορές και έχουν τη μορφή μαθητείας.

Δεν ανανεώνεται καμία σύμβαση. Δεν πρόκειται να πληρωθούν όσοι προσελήφθησαν μετά την προκήρυξη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. Θα προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όπου υπάρχουν οργανικά κενά με ευθύνη του ΑΣΕΠ.

Ακούω αρνητικά σχόλια για τους συμμετέχοντες στα σταζ, ότι δηλαδή τοποθετήθηκαν από βουλευτές, ότι ήταν γλείφτες της Νέας Δημοκρατίας. Ενα ερώτημα: Θα πήγαινε κανείς να παρακαλέσει κομματάρχη αν έβρισκε δουλειά από μόνος του; Θα πήγαινε κανείς να παρακαλέσει για 500 ευρώ αποδοχές και ανασφάλιστη εργασία, αν είχε άλλες επιλογές; Θα στηνόταν κανείς στα σταζ, αν από το σχολείο, ας πούμε το Τεχνικό Λύκειο, αποκόμιζε γνώσεις που οδηγούν σε επαγγελματική αποκατάσταση; Η σκληρότητα τέτοιες εποχές περιττεύει.

Ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης προτάθηκε από τον κ. Γ. Παπανδρέου ωςο νέος Γραμματέας του ΠαΣοΚ.

Δικηγόρος το επάγγελμα, από την Ξάνθη, 46 ετών, μέλος του κόμματος παιδιόθεν, εξελέγη στις πρόσφατες εκλογές βουλευτής, πρώτη φορά. Ενα μικρό δείγμα χαρακτήρα, από το προσωπικό του ιστολόγιο. Ο κ. Ξυνίδης απευθύνει έκκληση σε πρασινοφρουρό μπλόγκερ που εξαφανίστηκε: «Νομίζω όμως ότι δεν έχεις τέτοιο δικαίωμα. Δεν έχεις τέτοιο δικαίωμα απέναντι σε όλους όσοι πιστεύουν στα ίδια με σένα και συνεχίζουν τον αγώνα. Κάνε κριτική.

Πες τα έξω από τα δόντια. Να ενώσουμε τις φωνές μας για να μην κάνουμε τα λάθη που υποσχεθήκαμε ότι δεν θα κάνουμε. Δεν έχεις δικαίωμα όμως να τα παρατάς. Οπως δεν έχω και εγώ δικαίωμα να τα παρατήσω. Γιατί εμάς άκουσε και εμάς εμπιστεύθηκε ο λαός και έφερε το ΠαΣοΚ στη θέση που βρίσκεται σήμερα. Τι θα τους πούμε;

Ρίξαμε τη Δεξιά; Ε, και λοιπόν; Αυτά που υποσχεθήκαμε, θα τα κάνουμε; Και αν δεν μπορούμε να τα κάνουμε, τουλάχιστον μαχόμενοι να ηττηθούμε.

Και μην ξεχνάς ότι υπάρχει πάντα ο εγγυητής Γιώργος Παπανδρέου. Ανοιξε το blog».

Ενας μύκητας σκοτώνει τα βατράχια όλου του κόσμου. Ο χυτριδιομύκητας Βatrachochytrium dendrobatidis έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη και τις τελευταίες δεκαετίες έχει προκαλέσει την εξαφάνιση αρκετών αμφιβίων. Εως σήμερα κανείς δεν γνώριζε τον μηχανισμό μέσω του οποίου ο δολοφόνος μπορεί να σκοτώσει ως και το 80% των βατράχων σε μια περιοχή, εντός διαστήματος ενός χρόνου. Τους προκαλεί λοιπόν ανακοπή καρδιάς. Και εμείς νομίζαμε ότι σιώπησε το βεκεκέξ επειδή οι Γάλλοι τηγανίζουν τα μπουτάκια τους.

Αρχίζει ο εμβολιασμός για τη νέα γρίπη από τις 10 έως τις 25 Νοεμβρίου και θα αφορά την πρώτη ομάδα πληθυσμού που θα πρέπει να θωρακιστεί απέναντι στον ιό: τους χρόνιους πάσχοντες και όσους αντιμετωπίζουν σοβαρό χρόνιο πρόβλημα υγείας, ανεξαρτήτου ηλικίας, τις εγκύους του δεύτερου και τρίτου τριμήνου και ιδιαίτερα όσες αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα υγείας στην εγκυμοσύνη τους, όπως για παράδειγμα διαβήτη. Επίσης όσοι φροντίζουν παιδιά κάτω των έξι μηνών, και το μεγαλύτερο μέρος του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Η δεύτερη φάση θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου και αφορά κατά σειρά προτεραιότητας τις εξής ηλικιακές ομάδες: υγιείς άνδρες και γυναίκες 15- 40 ετών, υγιείς ενηλίκους 40- 50 ετών και στη συνέχεια όσους βρίσκονται μεταξύ 50 και 60 ετών. Η τελευταία κατηγορία πολιτών που θα εμβολιαστεί αφορά τα υγιή άτομα κάτω των 15 ετών και άνω των 65 ετών. Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός.

Κύριε διευθυντά

Δεν ξέρω αν είχατε εναποθέσει ελπίδες στην υπουργό Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, νομίζω όμως ότι τα πάει όλα γύρω γύρω. Δεν ήταν έτοιμη για τους ημιυπαίθριους (αλήθεια, τόσο καιρό στην αντιπολίτευση δεν είχε ετοιμάσει μια συγκροτημένη πρόταση;). Για τα τέλη κυκλοφορίας και την απόσυρση προβλέπεται ελαφρώς ανακάτεμα των προτάσεων Σουφλιά, με στόχο «την άρση κάποιων κοινωνικών αδικιών». Θα την ήθελα πιο δυναμική.

Μετά τιμής ΠΑΝΔΩΡΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk