γνώμη

Ο νέος πλούτος των βιογραφικών

Η πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης Παπανδρέου να προκηρύξει τις θέσεις των γενικών και ειδικών γραμματέων και να ζητήσει την κατάθεση βιογραφικών από πιθανούς ενδιαφερομένους προκάλεσε αίσθηση. Πολλές ήταν οι θετικές εντυπώσεις απ΄ αυτή την πρώτη απόπειρα απεμπλοκής του κόμματος από τη διοίκηση του κράτους, αλλά και μεγάλος ο προβληματισμός στη συνέχεια. Η υπερπροσφορά μάλιστα υποβολής βιογραφικών- έφθασαν κοντά στις τριάντα χιλιάδες- δυσκόλεψε εκ των πραγμάτων την αξιολόγηση και προκάλεσε καθυστέρηση στην επάνδρωση κρίσιμων θέσεων της δημόσιας διοίκησης.

Η πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης Παπανδρέου να προκηρύξει τις θέσεις των γενικών και ειδικών γραμματέων και να ζητήσει την κατάθεση βιογραφικών από πιθανούς ενδιαφερομένους προκάλεσε αίσθηση.

Πολλές ήταν οι θετικές εντυπώσεις απ΄ αυτή την πρώτη απόπειρα απεμπλοκής του κόμματος από τη διοίκηση του κράτους, αλλά και μεγάλος ο προβληματισμός στη συνέχεια. Η υπερπροσφορά μάλιστα υποβολής βιογραφικών- έφθασαν κοντά στις τριάντα χιλιάδες- δυσκόλεψε εκ των πραγμάτων την αξιολόγηση και προκάλεσε καθυστέρηση στην επάνδρωση κρίσιμων θέσεων της δημόσιας διοίκησης.

Είναι αλήθεια ότι πέρασαν δύο εβδομάδες και νευραλγικά υπουργεία, όπως για παράδειγμα το υπουργείο Οικονομικών, δεν έχουν ακόμη στελεχωθεί, δεν «τρέχουν» και δεν «κινούν» κρίσιμες για τη λειτουργία της χώρας υποθέσεις. Οι εμπνευστές της ιδέας, όταν ερωτώνται για αυτό το κόστος καθυστέρησης αποδέχονται το βάρος που δημιουργούν τέτοιου τύπου θεσμικές αλλαγές, αλλά επιμένουν ότι μεσοπρόθεσμα τα οφέλη θα είναι απείρως σημαντικότερα.

Kαι όντως η νέα διαδικασία ανέδειξε ανθρώπινο δυναμικό με δυνατότητες και προσόντα, που ήταν κρυμμένο και άγνωστο για τη διοίκηση και το κράτος αλλά και συνολικά για το πολιτικό σύστημα. Οπως λένε όσοι παρακολουθούν από κοντά την αξιολόγηση του πλήθους των βιογραφικών σημειωμάτων, καθημερινά αποκαλύπτονται μπρος στα μάτια τους νέα πρόσωπα, με τίτλους σπουδών και πολλαπλές εμπειρίες από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, που δεν υπήρχε περίπτωση να τα ανακαλύψει η χώρα με οποιονδήποτε άλλον τρόπο. Κοινή είναι η πεποίθηση ότι ανάμεσα στα τριάντα χιλιάδες βιογραφικά υπάρχουν περίπου δύο χιλιάδες που αντιστοιχούν σε ξεχωριστά και διακεκριμένα πρόσωπα, τα οποία αυτομάτως μπορούν να συγκροτήσουν μια δεξαμενή νέων και ικανών στελεχών. Προφανώς δεν γίνεται να αναλάβουν όλοι θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων, αφού είναι περιορισμένες. Ομως η κυβέρνηση και η διοίκηση μπορούν να αντλήσουν από τη συγκεκριμένη δεξαμενή τεχνοκράτες για συγκεκριμένα έργα, δραστηριότητες και επιτροπές, όπως και συμβούλους ειδικών θεμάτων.

Mε άλλα λόγια μπορεί η καινούργια διαδικασία να είναι ατελής, να έχει προβλήματα και μεθοδολογικά να μην είναι η καλύτερη όπως καθετί νέο, ωστόσο το αποτέλεσμα της ανάδειξης σχολάζοντος ή αφανούς ανθρώπινου δυναμικού με επιστημονική γνώση και ικανότητες από μόνο του δικαιολογεί την απόπειρα της αλλαγής. Ουσιαστικά η νέα διαδικασία ανέδειξε πλούτο και δη ανθρώπινο, φανερώνοντας ίσως και τη λύση στο πρόβλημα της σύγχρονης Ελλάδας, η οποία ξέρει μόνο να κρύβει, να δεσμεύει και να υποτάσσει, ενώ μπορεί να αναδείξει, να απελευθερώσει και να εξασφαλίσει πεδία ευκαιριών για όλους.

akarakousis@dolnet.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk