ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ

Νέα Καρδίτσα

Η κατάσταση στη ΝΔ μού έχει προκαλέσει την εξής απορία: πέρασαν ήδη τρεις εβδομάδες από τις εκλογές κι ούτε ένα κομματικό όργανο δεν συνεδρίασε να κουβεντιάσει τι συνέβη και να αποφασίσει τι πρέπει να συμβεί. Μόνο η Κοινοβουλευτική Ομάδα συνεκλήθη αλλά αποκλειστικώς για να ακούσει τον αποχαιρετισμό του Καραμανλή. Τίποτε άλλο, οι υπόλοιποι τα έλεγαν από μέσα τους. Κατόπιν όλων αυτών, νομίζω ότι η ΝΔ θα πρέπει να διεκδικεί κάποια αναφορά στο βιβλίο Γκίνες.

Η κατάσταση στη ΝΔ μού έχει προκαλέσει την εξής απορία: πέρασαν ήδη τρεις εβδομάδες από τις εκλογές κι ούτε ένα κομματικό όργανο δεν συνεδρίασε να κουβεντιάσει τι συνέβη και να αποφασίσει τι πρέπει να συμβεί. Μόνο η Κοινοβουλευτική Ομάδα συνεκλήθη αλλά αποκλειστικώς για να ακούσει τον αποχαιρετισμό του Καραμανλή. Τίποτε άλλο, οι υπόλοιποι τα έλεγαν από μέσα τους.

Κατόπιν όλων αυτών, νομίζω ότι η ΝΔ θα πρέπει να διεκδικεί κάποια αναφορά στο βιβλίο Γκίνες.

Είναι το πρώτο κόμμα παγκοσμίως που πάει σε ένα Συνέδριο για το οποίο ουδείς γνωρίζει τίποτε πέραν της ημερομηνίας που θα συνεδριάσει.

Είναι το πρώτο κόμμα παγκοσμίως του οποίου η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου κατήργησε προκαταβολικά το Συνέδριο που εκλήθη να οργανώσει.

Είναι το πρώτο κόμμα παγκοσμίως του οποίου τα όργανα δεν συνεδριάζουν, το Καταστατικό δεν εφαρμόζεται και η καθημερινή πολιτική λειτουργία επαφίεται στον πατριωτισμό των υποψηφίων αρχηγών του.

Και είναι το πρώτο κόμμα παγκοσμίως του οποίου οι διαδικασίες εκλογής αρχηγού δεν προήλθαν από το Καταστατικό ή από αποφάσεις συλλογικού οργάνου αλλά κατόπιν συνεννοήσεων του Σιούφα με τους «ενδιαφερθέντες». Λες και όσοι δεν είναι «ενδιαφερθέντες» ή Σιούφας, απαγορεύεται να έχουν γνώμη για το πώς θα εκλεγεί ο αρχηγός τους.

Αυτό πλέον δεν είναι Νέα Δημοκρατία. Είναι κάτι σαν Νέα Καρδίτσα- προς τιμήν του Σιούφα… Και αν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά του, η Νέα Καρδίτσα θα εξακολουθεί να υποκαθιστά τη Νέα Δημοκρατία για άλλες έξι εβδομάδες- εφόσον, βεβαίως, δεν αναληφθεί κάποια νέα πρωτοβουλία να πάμε για «καλά Χριστούγεννα και ευτυχές το Νέον Ετος». Είναι προφανές ότι η κομματική παιδεία της ΝΔ είναι πιο περιορισμένη από αυτήν του ΠαΣοΚ ή της Αριστεράς. Αυτό, όμως, δεν δικαιολογεί την εικόνα που εδώ και τρεις εβδομάδες παρουσιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και δεν εννοώ την εικόνα της παραίτησης και της εσωστρέφειας, που (ως έναν βαθμό…) είναι φυσιολογική για ένα κόμμα που έχασε τις εκλογές και ψάχνει για νέο αρχηγό.

Εννοώ την εικόνα ενός κόμματος χωρίς πολιτική, στο οποίο ακόμη και η εκλογή νέου αρχηγού εξελίσσεται μέσα από διάφορα αλισβερίσια επί της διαδικασίας. Ενός κόμματος στο οποίο τίποτε δεν μοιάζει δεδομένο και όλα ανακυκλώνονται σε μια συνεχή αναπαραγωγή φιλοδοξιών, φόβων και ψιθύρων. Μια εικόνα, δηλαδή, που αδικεί όχι μόνο μια ιστορική παράταξη αλλά ακόμη και τη Νέα Καρδίτσα.

jpretenteris@dolnet.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Μυστικά και ψέματα Οι περισσότεροι θα περάσουν τις ημέρες και νύχτες των Χριστουγέννων στην Αθήνα με παρουσίες σε διακριτικά ιδιωτικά δείπνα αλλά... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk