Ξεκινά η Εlpedison στην Ενέργεια

Oλοκληρώθηκε χθες και τυπικά η συγχώνευση των θυγατρικών εταιρειών της Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ και της ιταλικής Εdison στην Ενέργεια. Η εταιρεία, με την επωνυμία Εlpedison, θα δραστηριοποιηθεί σε ολόκληρο το φάσμα ενεργειακών δραστηριοτήτων, από τις θερμικές μονάδες και τα αιολικά πάρκα ως την εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας. Τα ΕΛΛΠΕ συνεισέφεραν στην κοινή εταιρεία την Ενεργειακή Θεσσαλονίκης που διαχειρίζεται τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής 390ΜW συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκινά η Εlpedison στην Ενέργεια | tovima.gr

Oλοκληρώθηκε χθες και τυπικά η συγχώνευση των θυγατρικών εταιρειών της Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ και της ιταλικής Εdison στην Ενέργεια. Η εταιρεία, με την επωνυμία Εlpedison, θα δραστηριοποιηθεί σε ολόκληρο το φάσμα ενεργειακών δραστηριοτήτων, από τις θερμικές μονάδες και τα αιολικά πάρκα ως την εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα ΕΛΛΠΕ συνεισέφεραν στην κοινή εταιρεία την Ενεργειακή Θεσσαλονίκης που διαχειρίζεται τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής 390ΜW συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη.

Η άλλη εταιρεία που συνεισφέρθηκε στο σχήμα είναι η Ηλεκτροπαραγωγή Θίσβης, που είχε δημιουργηθεί από τις Εdison, Ελληνική Ενέργεια και Ανάπτυξη του ομίλου Ελλάκτωρ και Χαλκόρ του ομίλου Βιοχάλκο.

Η Ηλεκτροπαραγωγή Θίσβης, με τη μορφή πλέον της Εlpedison, ολοκληρώνει την κατασκευή μονάδας 420ΜW συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου στη Θίσβη Βοιωτίας.

Η Εlpedison (όπου συμμετέχουν εξ ημισείας ΕΛΛΠΕ και Εdison) θα έχει δύο θυγατρικές: την Εlpedison Ενεργειακή, όπου θα κατέχει 75%, ενώ ποσοστά 22,5% και 2,5% κατέχουν οι Ελληνική Ενέργεια και Ανάπτυξη και Χαλκόρ αντιστοίχως, και την Εlpedison Εμπορική, με σκοπό το διασυνοριακό εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας, τη λιανική πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, καθώς και την παροχή υπηρεσιών ενεργειακής διαχείρισης. Στην Ελλάδα θα δημιουργήσει χαρτοφυλάκιο παραγωγικής ισχύος 1.500-

2.000 ΜW και θα αξιολογήσει επενδύσεις στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, παραγωγής φυσικού αερίου και παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας στα Βαλκάνια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk