Διεθνείς δεσμεύσεις για τις Ρυθμιστικές Αρχές Ενέργειας

Δέσμευση για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ανέλαβαν οι Ρυθμιστικές Αρχές Ενέργειας από την Ευρώπη και την Αμερική, στο τέταρτο Διεθνές Συνέδριο Ρυθμιστικών Θεμάτων Ενέργειας που διεξήχθη στην Αθήνα. Η Διακήρυξη αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού γίνεται λίγο πριν από τη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη τον Δεκέμβριο. Η «Διακήρυξη των Ρυθμιστών Ενέργειας για την Κλιματική Αλλαγή» αναλύει τον ρόλο των Ρυθμιστών Ενέργειας στην επίτευξη του στόχου σε σχέση με την κλιματική αλλαγή και δεσμεύει τους ρυθμιστές ανά τον κόσμο σε εφικτές δράσεις.

Διεθνείς δεσμεύσεις για τις Ρυθμιστικές Αρχές Ενέργειας | tovima.gr

Δέσμευση για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ανέλαβαν οι Ρυθμιστικές Αρχές Ενέργειας από την Ευρώπη και την Αμερική, στο τέταρτο Διεθνές Συνέδριο Ρυθμιστικών Θεμάτων Ενέργειας που διεξήχθη στην Αθήνα. Η Διακήρυξη αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού γίνεται λίγο πριν από τη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη τον Δεκέμβριο.

Η «Διακήρυξη των Ρυθμιστών Ενέργειας για την Κλιματική Αλλαγή» αναλύει τον ρόλο των Ρυθμιστών Ενέργειας στην επίτευξη του στόχου σε σχέση με την κλιματική αλλαγή και δεσμεύει τους ρυθμιστές ανά τον κόσμο σε εφικτές δράσεις. Η Διακήρυξη είναι το πρώτο έργο της καινούργιας Διεθνούς Συνομοσπονδίας των Ρυθμιστών Ενέργειας (ΙCΕR), η οποία ιδρύθηκε χθες.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ενέργειας λόρδος Α. Μογκ δήλωσε ότι «για πρώτη φορά, οι Ρυθμιστές Ενέργειας απ΄ όλον τον κόσμο δεσμεύθηκαν από κοινού να συνδράμουν,επιβλέποντας περιβαλλοντικά τις ενεργειακές αγορές. Δεσμευθήκαμεγια οκτώ συγκεκριμένες δράσεις ενάντια στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.Μια από αυτές τις δεσμεύσεις είναι η έκθεση σχετικά με τις πρακτικές ρυθμιστικής πολιτικής για την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης, η οποία θα παρουσιαστεί στην επόμενη συνάντηση των υπουργών Ενέργειας των οκτώ ισχυρότερων κρατών στον κόσμο (G8) το 2010».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk