αντιεξουσιαστικά

Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της Ρraxis από τη Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ και την προσεχή εβδομάδα θα μεταφερθεί και το προσωπικό της Ρraxis από το Σύνταγμα στα γραφεία της Fortius στη λεωφόρο Κηφισιάς. Με τη διαφορά ότι θα μετακομίσει περίπου το 50% του προσωπικού καθώς οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν να λάβουν τις αποζημιώσεις τους και να αποχωρήσουν. Η Ρraxis του κ. Φ. Μπράβου εξαγοράστηκε από τη Fortius της οικογενείας…

Μετακόμιση
Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της Ρraxis από τη Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ και την προσεχή εβδομάδα θα μεταφερθεί και το προσωπικό της Ρraxis από το Σύνταγμα στα γραφεία της Fortius στη λεωφόρο Κηφισιάς. Με τη διαφορά ότι θα μετακομίσει περίπου το 50% του προσωπικού καθώς οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν να λάβουν τις αποζημιώσεις τους και να αποχωρήσουν.

* * *
Η Ρraxis του κ. Φ. Μπράβου εξαγοράστηκε από τη Fortius της οικογενείας Εφραίμογλου αντί 4,5 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2009 και ένας από τους στόχους του «γάμου» ήταν και η επίτευξη οικονομιών κλίμακος ύψους 800.000 ευρώ από την πρώτη χρονιά. Στην Ρraxis εργάζονται περίπου 22 άτομα.

Δανεικά
«Είναι ξεκάθαρο σε όλους μας ότι δεν μπορούμε άλλο να ζούμε με τα δανεικά και τα ψέματα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος (σκίτσο), σχολιάζοντας την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Fitch, ενώ έκανε λόγο και για «επώδυνες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν».

* * *
Την ίδια στιγμή, όμως, οι βιοτέχνες του Πειραιά δεν φαίνεται να συμμερίζονται τις συστάσεις αυτές και ζητούν, με παρέμβασή τους, ουσιαστικά να μην αναγγέλλονται οι ακάλυπτες επιταγές λόγω της κρίσης και οι τράπεζες να δίνουν σχεδόν αδιακρίτως φύλλα επιταγών σε «δικαίους και αδίκους».

Επίδομα
Ανησυχούν οι υπάλληλοι της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (ΕΣΥΕ) για δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί ανεξαρτοποίησής της (τώρα εποπτεύεται από το υπουργείο Οικονομικών). Η ανησυχία τους έγκειται στο γεγονός ότι εισπράττουν ένα επίδομα όπως όλοι οι άλλοι υπάλληλοι του υπουργείου. Τι θα γίνει, διερωτώνται, όταν η ΕΣΥΕ αυτονομηθεί;

Σεμινάριο
Σημεία των καιρών: γνωστή εταιρεία εξειδικευμένη σε εκπαιδευτικά σεμινάρια θα διοργανώσει στο τέλος του μηνός ένα ακόμη, με θέμα: «Εξυπηρέτηση συναισθηματικά φορτισμένων πελατών» σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών, οι οποίοι φαίνεται πως πληθαίνουν λόγω κρίσης. * * *
Οπως αναφέρεται στόχος του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αντιδρούν σωστά έναντι του πελάτη που φωνάζει, να αντιμετωπίζουν τις αναποδιές ή τα λάθη και να ερμηνεύουν την ανθρώπινη διάσταση της ψυχοσύνθεσής του.

* * *
Για να καταλάβετε τι συμβαίνει όλο και περισσότερο στην αγορά μία από τις βασικές ενότητες του σεμιναρίου έχει θέμα: «Απαγορευμένες λέξεις και εκφράσεις και με ποιες να τις αντικαταστήσετε». Φανταστείτε τι ακούγεται τώρα με την οικονομική δυσπραγία από πελάτες όχι απλώς φορτισμένους αλλά απογοητευμένους και εξοργισμένους…

Ανθεκτικά
Παρά την πτώση της κατανάλωσης και την πίεση για μείωση των μισθωμάτων από πολλούς ενοικιαστές, τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development εμφανίζουν αύξηση κερδών το εννεάμηνο, δείγμα ότι πλέον αυτού του τύπου τα πολυκαταστήματα είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στα «γυρίσματα» των αγορών αφού έχουν καταφέρει να κερδίσουν την προτίμηση των καταναλωτών εις βάρος βεβαίως των μικρών μαγαζιών.

* * *
Το Μall Αthens εμφάνισε αύξηση κερδών 8% το εννεάμηνο και το Μediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, 10%. Η αύξηση της επισκεψιμότητας στα δύο πολυκαταστήματα διαμορφώθηκε σε 17% και 2% αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά το Golden Ηall από τη διοίκηση αναφέρουν ότι ο στόχος για τζίρο 135 εκατ. ευρώ το 2009 θα επιτευχθεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk