Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες των κολεγίων

«Oι καθυστερήσεις στην έκδοση των αδειών και οι τυχόν παραλείψεις στις διαδικασίες ελέγχου δεν οφείλονται στα κολέγια αλλά στο υπουργείο Παιδείας» αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Κολεγίων που απάντησε στις προχθεσινές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας για παραλείψεις στη διαδικασία αδειοδότησής τους. «Δεν είναι δυνατόν τα πράγματα να γυρίσουν πίσω» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου. «Κολέγια που έχουν πάρει άδεια λειτουργίας ήδη λειτουργούν με βάση τον νέο νόμο από την πρώτη ημέρα του μήνα που διανύουμε.

Αντιδρούν  οι ιδιοκτήτες  των κολεγίων | tovima.gr

«Oι καθυστερήσεις στην έκδοση των αδειών και οι τυχόν παραλείψεις στις διαδικασίες ελέγχου δεν οφείλονται στα κολέγια αλλά στο υπουργείο Παιδείας» αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Κολεγίων που απάντησε στις προχθεσινές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας για παραλείψεις στη διαδικασία αδειοδότησής τους.

«Δεν είναι δυνατόν τα πράγματα να γυρίσουν πίσω» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου. «Κολέγια που έχουν πάρει άδεια λειτουργίας ήδη λειτουργούν με βάση τον νέο νόμο από την πρώτη ημέρα του μήνα που διανύουμε. Τα κολέγια που είναι μέλη μας για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του νόμου έχουν επενδύσει πολλά εκατομμύρια ευρώ σε κτίρια και εξοπλισμό ενώ έχουν προβεί και σε προσλήψεις νέου προσωπικού» συνεχίζει η ανακοίνωση. «Είναι προφανές βεβαίωςότι το υπουργείο μπορεί να προβεί σε ελέγχους για την εκπλήρωση των όρων υπό τους οποίους δόθηκαν οι άδειες.Δεν πρέπει όμως να ξεχνούμεότι η Ευρωπαϊκή Ενωση περιμένει από το υπουργείο την άμεση εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για την αναγνώριση των πτυχίων των ευρωπαϊκών πανεπιστημίωνπου δίδονται σε αποφοίτους των κολεγίων» καταλήγουν οι ιδιοκτήτες κολεγίων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk