Δεινόσαυρος-μινιατούρα

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Παρουσιάστηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορία του Λος Αντζελες τα απολιθώματα ενός μικροσκοπικού είδους δεινοσαύρου. Τα απολιθώματα είχαν εντοπιστεί πριν από αρκετά χρόνια στο Κολοράντο αλλά μόλις τώρα οι επιστήμονες κατάφεραν να τα συνθέσουν και να διαπιστώσουν ότι ανήκαν σε ένα άγνωστο ως σήμερα είδος δεινοσαύρου. Ο Fruitadens, όπως ονομάστηκε ο μίνι δεινόσαυρος, ζούσε πριν από 150 εκατ. χρόνια, το συνολικό μήκος…

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Παρουσιάστηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορία του Λος Αντζελες τα απολιθώματα ενός μικροσκοπικού είδους δεινοσαύρου. Τα απολιθώματα είχαν εντοπιστεί πριν από αρκετά χρόνια στο Κολοράντο αλλά μόλις τώρα οι επιστήμονες κατάφεραν να τα συνθέσουν και να διαπιστώσουν ότι ανήκαν σε ένα άγνωστο ως σήμερα είδος δεινοσαύρου.

Ο Fruitadens, όπως ονομάστηκε ο μίνι δεινόσαυρος, ζούσε πριν από 150 εκατ. χρόνια, το συνολικό μήκος του μόλις που ξεπερνούσε τα 70 εκατοστά ενώ το βάρος του ήταν μόλις 91 γραμμάρια! Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, παρά το εξαιρετικά μικρό μέγεθός του (γεγονός που θα τον έκανε εύκολη λεία) το είδος αυτό κατάφερε να επιβιώσει για περίπου 100 εκατ. χρόνια. Στο μουσείο παρουσιάστηκε και το εικονιζόμενο αντίγραφο του μικροσκοπικού δεινοσαύρου δίπλα στο κρανίο ενός πολύ μεγαλύτερου «ξαδέλφου» του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk