Η ομιλία του κ. Γιάννη Ραγκούση στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ

Η ομιλία του κ. Γιάννη Ραγκούση στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ | tovima.gr

«Το σημερινό Εθνικό Συμβούλιο είναι ένα Εθνικό Συμβούλιο χαράς για την νίκη, αλλά και ευθύνης μπροστά στις ανάγκες του τόπου και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας πολίτης, η κάθε ελληνική οικογένεια, ο κάθε εργαζόμενος και η κάθε επιχείρηση», ανέφερε στην ομιλία του στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο απερχόμενος γραμματέας του και υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης.
Ο Γ. Ραγκούσης είπε ότι «βρισκόμαστε σήμερα εδώ όλοι μαζί σε ένα «τρίτο Οκτώβρη» της ελπίδας, καθώς μετά τον 1ο Οκτώβρη, τον Οκτώβρη του 1981, μετά τον 2ο Οκτώβρη του 1993, ήλθε ο 3ος Οκτώβρης, ο Οκτώβρης του 2009, για να γυρίσει σελίδα η χώρα».
«Η νίκη της 4ης Οκτωβρίου είναι μια νίκη ιστορική , είναι μια νίκη που έδειξε την αποφασιστικότητα του Ελληνικού λαού να αλλάξει πορεία η χώρα, ήταν μια νίκη του προέδρου μας, ήταν μια νίκη όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ήταν μια νίκη δική σας, μια νίκη πάνω από όλα των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό», τόνισε ο κ. Ραγκούσης, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο «για καθαρή νίκη των αξιών και των αρχών μας».
Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι «πάνω απ’ όλα είπαμε ξεκάθαρες κουβέντες στον Ελληνικό λαό, δεν τάξαμε «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά», δεν κλείσαμε το μάτι σε μικρά και μεγάλα συμφέροντα, δεν υποσχεθήκαμε διορισμούς ομηρίας, δεν παίξαμε με την αγωνία του νέου να βρει δουλειά, με την αγωνία της κάθε οικογένειας να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα» και πρόσθεσε ότι «είπαμε τη γλώσσα της αλήθειας, για ένα αυτόνομο πολιτικό σύστημα, για μια διαφανή, ανοιχτή σε όλους κυβέρνηση, για αξιοκρατία, για μια δίκαιη διακυβέρνηση».
Ο απερχόμενος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έγιναν στο Κίνημα από το 2004 και μετά, τόνισε ότι «γι’ αυτό σήμερα αξίζουν την αναγνώριση όλων μας για το έργο τους οι προηγούμενοι Γραμματείς, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Νίκος Αθανασάκης και όσοι προηγήθηκαν, όλα τα μέλη των πολιτικών συμβουλίων, της ΕΚΑΠ, της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου και του Συνηγόρου του Μέλους και του Φίλου, ενός θεσμού που εμείς εισάγαμε, και που τώρα θέλουν να υιοθετήσουν και άλλα κόμματα στην Ευρώπη».
Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι «φθάσαμε εδώ βάζοντας στο ΠΑΣΟΚ πρώτα τον πολίτη, με σκληρή δουλειά και πίστη στις αξίες μας» προσθέτοντας ότι «τώρα ξεκινάει μια νέα περίοδος δημιουργίας, με νέες προκλήσεις, νέες ανάγκες και πάνω από όλα με την απόφασή μας να συνεχίσουμε τον δρόμο που μας έφερε ως εδώ, μένοντας ενωμένοι και αλληλέγγυοι, μένοντας δίπλα στην κοινωνία, εκφράζοντας τις ελπίδες και τις αγωνίες του Ελληνικού λαού, παράγοντας πολιτική με καινοτόμο πνεύμα, σε προοδευτική κατεύθυνση, πάντα με διαβούλευση και έχοντας πάντα επίκεντρο τον άνθρωπο, μένοντας πιστοί στις αρχές μας για μια δίκαιη κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης που σέβεται το περιβάλλον, προασπίζεται τις ελευθερίες του ατόμου
και διευρύνει τις δυνατότητες του – αυτό είναι για εμάς Σοσιαλισμός σήμερα, βάζοντας πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον, το εθνικό συμφέρον, την πατρίδα μας».
«Αυτό θα κάνει η κυβέρνησή μας, η κυβέρνηση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου», είπε ο κ. Ραγκούσης, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την επιλογή του να τον προτείνει ως γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου το 2008, ενώ πρόσθεσε απευθυνόμενος στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι «ήταν για μένα μια εξαιρετική τιμή να είμαι γραμματέας σας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk