Για «συμβόλαιο τιμής» μιλάει ο Σπηλιωτόπουλος

Ταυτόχρονα με την επίδοση στην Οργανωτική Επιτροπή των υπογραφών των πενήντα (50) στελεχών από τους υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ, τα οποία στηρίζουν την υποψηφιότητά τους, λάμβαναν κλειστή επιστολή από τον κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο. Η επιστολή όμως δεν περιείχε δήλωση υποψηφιότητας, αλλά τις θέσεις και τις προτάσεις του για το πολιτικό διάλογο που θα πρέπει να διεξαχθεί εν όψει του συνεδρίου και της εκλογής νέου αρχηγού. «Είμαι βέβαιος ότι ένα δημοκρατικό κόμμα όπως η ΝΔ, που …

Ταυτόχρονα με την επίδοση στην Οργανωτική Επιτροπή των υπογραφών των πενήντα (50) στελεχών από τους υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ, τα οποία στηρίζουν την υποψηφιότητά τους, λάμβαναν κλειστή επιστολή από τον κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο. Η επιστολή όμως δεν περιείχε δήλωση υποψηφιότητας, αλλά τις θέσεις και τις προτάσεις του για το πολιτικό διάλογο που θα πρέπει να διεξαχθεί εν όψει του συνεδρίου και της εκλογής νέου αρχηγού.

«Είμαι βέβαιος ότι ένα δημοκρατικό κόμμα όπως η ΝΔ, που ως τώρα στην ιστορία της έχει εκλέξει πέντε φορές αρχηγό, θα το κάνει άλλη μια φορά, αναδεικνύοντας τον πολιτικό πολιτισμό που την χαρακτηρίζει» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Σπηλιωτόπουλος, καταθέτοντας ταυτόχρονα ένα πλαίσιο οκτώ σημείων-αρχών, το οποίο ονομάζει «συμβόλαιο τιμής» με τους πολίτες.

«Πιστεύω πως οι προτάσεις αυτές μπορούν να αποτελέσουν βάση συζήτησης γύρω από την πολιτική» συμπληρώνει και μεταξύ άλλων προτείνει:

* Δημοκρατικά οργανωμένο και αποκεντρωμένο κόμμα για να δίνει τη δυνατότητα πραγματικής συμμετοχής και προσφοράς, ακόμη και στο τελευταίο μέλος του.

* Απαλλαγμένο από τα δεσμά πελατειακών σχέσεων και εξωθεσμικών εξαρτήσεων, ευέλικτο και απαλλαγμένο από γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ταυτόχρονα ο κ. Σπηλιωτόπουλος προτείνει 4ετή θητεία για τον πρόεδρο του κόμματος, συγκρότηση Κεντρικού Συμβουλίου με συμμετοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και 100 αιρετών στελεχών που να αναδεικνύονται με ενιαία λίστα, Πολιτικής Επιτροπής αντί του Πολιτικού Συμβουλίου, Συμβουλίου Δεοντολογίας το οποίο θα εκλέγεται από το Κεντρικό Συμβούλιο. «Από την πρώτη στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε την οργανωτική ανασυγκρότηση της ΝΔ. Οι προτάσεις του Άρη Σπηλιωτόπουλου είναι σε θετική κατεύθυνση και μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης» σχολίαζαν αργά χθες βράδυ συνεργάτες του κ. Σαμαρά την κίνηση του κ. Σπηλιωτόπουλου. Αίσθηση εξάλλου προκάλεσε και η χθεσινή πρόταση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη να αλλάξει η ονομασία του κόμματος, στο πλαίσιο των ριζικών αλλαγών που έχει προτείνει και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Μιλώντας χθες στη ΝΕΤ ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να μην είναι διακοσμητικές οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων, ενώ προσέθεσε πως πρέπει να αλλάξουν όλα στη ΝΔ. Απαντώντας σε ερώτηση αν πρέπει να αλλάξει και η ονομασία του κόμματος, σημείωσε:

«Ναι, ενδεχομένως να εξετάσουμε και αυτό, αν και δεν είναι το πιο σημαντικό. Αυτό το οποίο πρέπει να αλλάξουμε σίγουρα είναι ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ανοιγόμαστε στην κοινωνία των πολιτών, οι οποίοι είναι φίλα διακείμενοι απέναντι στη ΝΔ. Δεν μπορεί το κόμμα να συνεχίσει να πορεύεται με τον τρόπο με τον οποίο πορεύτηκε έως σήμερα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk