Εν όψει Κοπεγχάγης

Συνεργασία ΗΠΑ – Κίνας για συμφωνία στο ζήτημα των κλιματικών αλλαγών

Οι ΗΠΑ και η Κίνα συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία στις συνομιλίες της Κοπεγχάγης για τις κλιματικές αλλαγές, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, μετά τη συζήτηση του θέματος ανάμεσα στους προέδρους των δύο χωρών, Μπαράκ Ομπάμα και Χου Ζιντάο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία στις συνομιλίες της Κοπεγχάγης για τις κλιματικές αλλαγές, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, μετά τη συζήτηση του θέματος ανάμεσα στους προέδρους των δύο χωρών, Μπαρακ Ομπάμα και Χου Ζιντάο.

Κάθε χώρα αναλαμβάνει «σημαντικές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και να μειώσει τις εκπομπές αερίων», αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Προς αυτό το στόχο, οι δύο πρόεδροι δεσμεύτηκαν ότι θα ζητήσουν από τις ομάδες τους να εντείνουν τις προσπάθειες και να συνεργαστούν για να στεφθεί με επιτυχία η σύνοδος της Κοπεγχάγης», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Στη σύνοδο της Κοπεγχάγης, το Δεκέμβριο, 190 χώρες θα επιδιώξουν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την αντικατάσταση του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk