Νομικά προβλήματα με τις άδειες των ιδιωτικών κολεγίων

Σοβαρά νομικά προβλήματα διαπίστωσε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στη διαδικασία με την οποία δόθηκαν, προεκλογικά, οι άδειες στα ιδιωτικά κολέγια. Οπως δήλωσε χθες η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου , θα γίνουν συντονισμένα διαβήματα της Ελλάδας προς τις Βρυξέλλες για να συνεργαστούν οι οργανισμοί πιστοποίησης αντίστοιχων εκπαιδευτηρίων από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να οριστούν κοινά ακαδημαϊκά κριτήρια στη «νομιμοποίηση» αντίστοιχων εκπαιδευτικών οργανισμών.

Σοβαρά νομικά προβλήματα διαπίστωσε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στη διαδικασία με την οποία δόθηκαν, προεκλογικά, οι άδειες στα ιδιωτικά κολέγια. Οπως δήλωσε χθες η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου , θα γίνουν συντονισμένα διαβήματα της Ελλάδας προς τις Βρυξέλλες για να συνεργαστούν οι οργανισμοί πιστοποίησης αντίστοιχων εκπαιδευτηρίων από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να οριστούν κοινά ακαδημαϊκά κριτήρια στη «νομιμοποίηση» αντίστοιχων εκπαιδευτικών οργανισμών. «Το θέμα είναι εξαιρετικά σύνθετο και αφορά τον τρόπο που δόθηκαν οι συγκεκριμένες άδειες… Εγιναν χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς εξέταση των φακέλων, χωρίς να πληρούνται οι ελάχιστες των προϋποθέσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας.

Παράλληλα όμως η κυρία Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα κενά σε εκπαιδευτικούς που παρουσιάστηκαν στα σχολεία. Ηδη έχει εξασφαλιστεί από το υπουργείο Οικονομίας η κάλυψη 2.000

θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, από τις οποίες θα καλυφθούν άμεσα οι χίλιες. Η κυβέρνηση προχωρεί όμως με ορίζοντα τετραετίας και τον σχεδιασμό της για την επέκταση των ολοήμερων σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα. Η κυρία Διαμαντοπούλου είχε χθες συνάντηση με την ηγεσία της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), την οποία και βεβαίωσε ότι ο νόμος πλαίσιο για τα πανεπιστήμια θα αλλάξει και η κυβέρνηση δεν θα αρκεστεί σε μικροβελτιώσεις του υπάρχοντος νομικού πλαισίου. Η υπουργός ρωτήθηκε και για τη βάση του «δέκα» για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ και απάντησε ότι «το θέμα δεν συζητείται».

Το άσυλο
«Ισχύουν όσα έχουμε ήδη δηλώσει» τόνισε χθες η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, αλλά και οι υφυπουργοί κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο κ. Γ. Πανάρετος για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου.

Οπως είναι γνωστό, το ΠαΣοΚ έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της εφαρμογής του ισχύοντος νόμου, κάτι που σημαίνει ότι εφόσον τελούνται εγκληματικές ενέργειες θα πρέπει οι εισαγγελικές και πρυτανικές αρχές να αναλαμβάνουν την ευθύνη για πιθανή άρση του.

Πάντως, η κατάληψη του Πανεπιστημίου των Αθηνών συνεχιζόταν και χθες, ενώ οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος αναμένουν από τους καταληψίες να αποχωρήσουν από το ίδρυμα, σήμερα, μετά την ολοκλήρωση του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που θα γίνει το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στις αδειοδοτήσεις των κολεγίων.

Στην αντίθετη περίπτωση αναμένεται ότι θα τεθεί το δίλημμα για το αν θα πρέπει να κληθούν ή όχι οι Αρχές για να παραδοθεί ξανά το κτίριο στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk