Νέα θεραπεία για τις πέτρες στους νεφρούς

OΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Μια νέα θεραπεία υπερήχων η οποία αναπτύχθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ υπόσχεται να αντιμετωπίσει καλύτερα και με πιο μόνιμο τρόπο τις πέτρες στους νεφρούς. Η συγκεκριμένη θεραπεία υπόσχεται να σώσει τους ασθενείς από τον επανασχηματισμό λίθων στους νεφρούς, ο οποίος ελλοχεύει έπειτα από τη συμβατική λιθοτριψία. Με χρήση υπερηχητικών κυμάτων χαμηλής έντασης (παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιεί ο γυναικολόγος για να δει το έμβρυο στις εγκύους) οι ειδικοί απλώς «σπρώχνουν» τις πέτρες προς τη φυσική έξοδο των νεφρών.

Νέα θεραπεία  για τις πέτρες  στους νεφρούς | tovima.gr

OΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Μια νέα θεραπεία υπερήχων η οποία αναπτύχθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ υπόσχεται να αντιμετωπίσει καλύτερα και με πιο μόνιμο τρόπο τις πέτρες στους νεφρούς. Η συγκεκριμένη θεραπεία υπόσχεται να σώσει τους ασθενείς από τον επανασχηματισμό λίθων στους νεφρούς, ο οποίος ελλοχεύει έπειτα από τη συμβατική λιθοτριψία. Με χρήση υπερηχητικών κυμάτων χαμηλής έντασης (παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιεί ο γυναικολόγος για να δει το έμβρυο στις εγκύους) οι ειδικοί απλώς «σπρώχνουν» τις πέτρες προς τη φυσική έξοδο των νεφρών. Οπως σημειώνουν οι επιστήμονες, δοκιμές σε χοίρους, οι οποίοι έχουν νεφρούς παρόμοιους με αυτούς του ανθρώπου, έδειξαν ότι η μέθοδος είναι αποτελεσματική.

Σήμερα η κύρια τεχνική που χρησιμοποιείται σε ασθενείς με μεγάλες πέτρες στους νεφρούς (με διάμετρο 10 χιλιοστών ή και μεγαλύτερη) είναι η χρήση υπερήχων οι οποίοι οδηγούν σε λιθοτριψία και σε απομάκρυνση των τμημάτων αυτών των σχηματισμών από τους νεφρούς. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο επικεφαλής των ερευνητών δρ Μάικλ Μπέιλι, η μέθοδος αυτή «μπορεί να αφήσει πίσω της θραύσματα τα οποία είναι πιθανό να αποτελέσουν τη βάση σχηματισμού νέων λίθων».

Σύμφωνα με τον δρα Μπέιλι, η τεχνική που ανέπτυξε με την ομάδα του μπορεί να δράσει συμπληρωματικά με τη συμβατική θεραπεία. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι οι πρώτες δοκιμές της νέας μεθόδου σε ανθρώπους θα ξεκινήσουν περίπου σε δύο χρόνια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk