ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ «Οι χειρισμοί Ζαγοριανού αποφυλάκισαν τον Χριστοφοράκο»

Λανθασμένοι χειρισμοί από την πλευρά του ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανού οδήγησαν τη γερμανική Δικαιοσύνη στην αποφυλάκιση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Μιχ. Χριστοφοράκου, τόνισε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαρ. Καστανίδης, εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, μετά την εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Δικαστικό Μέγαρο της λεωφ. Αλεξάνδρας. Υπενθυμίζεται ότι με προχθεσινή απόφαση του Εφετείου της Βαμβέργης αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους ο Χριστοφοράκος.

Λανθασμένοι χειρισμοί από την πλευρά του ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανού οδήγησαν τη γερμανική Δικαιοσύνη στην αποφυλάκιση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Μιχ. Χριστοφοράκου, τόνισε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαρ. Καστανίδης, εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, μετά την εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Δικαστικό Μέγαρο της λεωφ. Αλεξάνδρας.

Υπενθυμίζεται ότι με προχθεσινή απόφαση του Εφετείου της Βαμβέργης αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους ο Χριστοφοράκος. Ο Χριστοφοράκος, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος στις φυλακές Σταντελχάιμ, «εγκατέλειψε» το κελί του με τους περιοριστικούς όρους της χρηματικής εγγύησης των 250.000 ευρώ και της μη απομάκρυνσης από τον τόπο κατοικίας του. Χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε:

«Η κυβέρνηση έχει δηλώσει την πρόθεσή της να ριχθεί άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τη δημόσια ζωή. Λυπούμαστε γιατί ένας κρίσιμος μάρτυρας δεν βρίσκεται στο εσωτερικό της χώρας ώστε η Δικαιοσύνη να αξιοποιήσει τη μαρτυρία του και ασφαλώς σκεφτόμαστε με πολύ μεγάλη οδύνη λανθασμένους χειρισμούς στο ανακριτικό έργο, που οδήγησαν στις συγκεκριμένες αποφάσεις του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου και τώρα στην απόφαση του δικαστηρίου της Βαμβέργης».

Κατά την επίσκεψή του στο Ανώτατο Δικαστήριο ο κ. Καστανίδης είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κκ. Γ. Καλαμίδα και Ι. Τέντε.

Στις συζητήσεις μεταξύ των δικαστών και του υπουργού Δικαιοσύνης κυριάρχησαν η αποφυλάκιση του Χριστοφοράκου και η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης Siemens στη χώρα μας, η επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, η κάλυψη των κενών θέσεων ειρηνοδικών και άλλα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk