Μεϊμαράκης μαινόμενος κατά Σιούφα και Σαμαρά

Σαν ταύρος εν υαλοπωλείω και μαινόμενος για τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά και τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Δ. Σιούφα εμφανίστηκε χθες το απόγευμα έξω από τη Ρηγίλλης ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γραμματέα του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτη . Ο κ. Μεϊμαράκης αρκετά επικριτικός για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους επιτέθηκε στους κκ. Σαμαρά και Σιούφα, ενισχύοντας το φορτισμένο κλίμα που επικρατεί στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Σαν ταύρος εν υαλοπωλείω και μαινόμενος για τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά και τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Δ. Σιούφα εμφανίστηκε χθες το απόγευμα έξω από τη Ρηγίλλης ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γραμματέα του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτη . Ο κ. Μεϊμαράκης αρκετά επικριτικός για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους επιτέθηκε στους κκ. Σαμαρά και Σιούφα, ενισχύοντας το φορτισμένο κλίμα που επικρατεί στην αξιωματική αντιπολίτευση. Παράλληλα δεν δίστασε να επαναλάβει όπως προχθές, με έξυπνο τρόπο, την προτίμησή του- με βάση τα ισχύοντα δεδομένα- στην υποψήφια πρόεδρο της ΝΔ κυρία Ντόρα Μπακογιάννη .

Ο κ. Μεϊμαράκης, που χαρακτηρίζει τη διαδικασία «διαλυτική και αποσυσπειρωτική», ήταν αρκετά επιθετικός για τον κ. Σιούφα, τον οποίο επιχείρησε- όπως είπε- να συναντήσει και να του εκθέσει τις ενστάσεις του. Ο κ. Σιούφας δήλωσε αναρμόδιος και τον παρέπεμψε στον κ. Ζαγορίτη, με τον οποίο συνομίλησε σε καλό κλίμα και τον εκθείασε για τη συνολική συμπεριφορά του στη διαδικασία διαδοχής. Ο κ. Σιούφας, με το επιχείρημα ότι δεν συναντά κανέναν σε προσωπικό επίπεδο, τον κάλεσε να παρευρεθεί στην Οργανωτική Επιτροπή, στην οποία είναι και μέλος.

Ο κ. Μεϊμαράκης επέμεινε να του μιλήσει από κοντά αλλά ο κ. Σιούφας ήταν αρνητικός. Ο κ. Μεϊμαράκης θέτει τέσσερα σημαντικά – κατ΄ αυτόν- ζητήματα: α) να διεξαχθεί 7 Νοεμβρίου το Συνέδριο και οι εκλογές να γίνουν 14 και 21 του ίδιου μήνα, β) οι εγγραφές νέων μελών να γίνουν μόνο με συστάσεις άλλων μελών (για να μην ψηφίσουν όπως λέει «οι περαστικοί της τελευταίας ημέρας» ), γ) οι κατάλογοι να κλείσουν μία εβδομάδα πριν από τις κάλπες και δ) στην ΚΕ να γίνει ανοικτή συζήτηση και για τα αίτια της ήττας της ΝΔ και οι υποψήφιοι να τοποθετηθούν σε όσα προτείνει.

Σ ύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μεϊμαράκης ενημέρωσε τον κ. Σιούφα ότι είναι αποφασισμένος να μιλήσει στην ΚΕ, αλλά του ξεκαθαρίστηκε ότι εκεί θα τοποθετηθεί μόνο ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής και οι υποψήφιοι πρόεδροι. Ο κ. Μεϊμαράκης όμως είναι ανένδοτος και έχει πει σε συνομιλητές του: «Ας τολμήσουν να μη μου δώσουν τον λόγο».

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο κ. Μεϊμαράκης για τον κ. Σαμαρά, με τον οποίο διανύει περίοδο «πολιτικών παγετώνων». Οι σχέσεις τους επιδεινώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες, όταν δεν συναντήθηκαν, αν και το επιθυμούσε ο κ. Μεϊμαράκης, που όμως συζήτησε κατ΄ ιδίαν με την κυρία Μπακογιάννη και τον κ. Δ. Αβραμόπουλο. «Με τις μέχρι τώρα υποψηφιότητες, εγώ διατηρώ την αυτονομία μου. Ο Σαμαράς μού έκλεισε την πόρτα. Ο Αβραμόπουλος είναι φίλος μου. Αλλάεγώ πάνω απ΄ όλα είμαι Κρητικός» είπε με νόημα ο κ. Μεϊμαράκης, στηρίζοντας ουσιαστικά την κυρία Μπακογιάννη. «Ουδέν σχόλιον» απαντούν από το επιτελείο του κ. Σαμαρά. Οταν ο κ. Μεϊμαράκης ρωτήθηκε αν θα στήριζε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου – δεν το ξεκαθαρίζει και το αφήνει ανοικτό- με τον οποίο παρατηρείται «πολιτικό φλερτ», σημείωσε: «Εγώ σας μιλάω για τα σημερινά δεδομένα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk