ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ: «Μονιμοποίηση συμβασιούχων για να τελειώσει η ομηρεία»

Την άμεση κατάργηση των προγραμμάτων Σταζ και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και τη διασφάλιση του δικαιώματός τους σε σταθερή και μόνιμη εργασία ζητεί το ΚΚΕ, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανανεώσει καμία σύμβαση εργαζομένων με Σταζ στο Δημόσιο. Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του «η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ δεν καταργεί τα Σταζ. Μεταφέρει τα συγκεκριμένα προγράμματα στον ιδιωτικό τομέα και τα γενικεύει, και ταυτόχρονα τιμωρεί τους άνεργους που είχαν καταφύγει στα Stage του Δημοσίου, στέλνοντάς τους ξανά στην ανεργία, στο όνομα της αξιοκρατίας.

ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ: «Μονιμοποίηση  συμβασιούχων  για να τελειώσει  η ομηρεία» | tovima.gr

Την άμεση κατάργηση των προγραμμάτων Σταζ(Stage) και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και τη διασφάλιση του δικαιώματός τους σε σταθερή και μόνιμη εργασία ζητεί το ΚΚΕ, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανανεώσει καμία σύμβαση εργαζομένων με προγράμματα Σταζ στο Δημόσιο. Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του «η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ δεν καταργεί τα Σταζ. Μεταφέρει τα συγκεκριμένα προγράμματα στον ιδιωτικό τομέα και τα γενικεύει, και ταυτόχρονα τιμωρεί τους άνεργους που είχαν καταφύγει στα Σταζ του Δημοσίου, στέλνοντάς τους ξανά στην ανεργία, στο όνομα της αξιοκρατίας. Η ΝΔ και το ΠαΣοΚ, πρωταγωνιστές στο ρουσφέτι για να υφαρπάζουν ψήφους, μιλάνε για αξιοκρατία!».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δ. Στρατούλης χαρακτηρίζει «ντροπή για τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠαΣοΚ» την ανασφάλιστη, κακοπληρωμένη εργασία των εργαζομένων με προγράμματα Σταζ. Τονίζει ότι είναι υποκριτική η αντιπαράθεση της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ και της ΝΔ, «αφού και τα δύο αυτά κόμματα τα χρησιμοποίησαν ως εργαλεία πελατειακών σχέσεων». Επιπλέον εξέφρασε την απορία «πώς η κυβέρνηση, η οποία θεωρεί ότι τα Stage δεν είναι νόμιμα και ηθικά για το Δημόσιο, τα μετατρέπει με μαγικό ραβδί σε νόμιμα και ηθικά στον ιδιωτικό τομέα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk