Τα μάθατε τα νέα;

Τέρμα τα δίφραγκα, τέρμα τα Stage του Δημοσίου. Καμία σύμβαση δεν θα ανανεωθεί σε υπουργείο ή Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής είπε ότι για την τύχη των συμβασιούχων αυτών, οι οποίοι υπολογίζονται σε 12.000, θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση. Μα καλά, πριν από λίγες ημέρες δεν ήταν 80.000 οι σταζιέρηδες; Οι εκδιωχθέντες μπορούν να πάνε στην πλατεία Κλαυθμώνος και να ισχυριστούν ότι διώκονται πολιτικά καθώς ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «ο τρόπος επιλογής είναι τελείως παράνομος.

Τέρμα τα δίφραγκα, τέρμα τα Stage του Δημοσίου. Καμία σύμβαση δεν θα ανανεωθεί σε υπουργείο ή Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής είπε ότι για την τύχη των συμβασιούχων αυτών, οι οποίοι υπολογίζονται σε 12.000, θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση. Μα καλά, πριν από λίγες ημέρες δεν ήταν 80.000 οι σταζιέρηδες; Οι εκδιωχθέντες μπορούν να πάνε στην πλατεία Κλαυθμώνος και να ισχυριστούν ότι διώκονται πολιτικά καθώς ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «ο τρόπος επιλογής είναι τελείως παράνομος. Γιατί γνωρίζαμε ότι επιλέγονταν οι εργαζόμενοι μέσα από τα βουλευτικά και κομματικά γραφεία».

Για τους άλλους, που ήταν στα Stage πάνω από 24 μήνες, τα όνειρα ποδοπατούνται. Δεν θα διοριστούν ούτε θα έχουν το μπόνους της μοριοδότησης σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Ετσι όπως μας τα παρουσιάζει η κυβέρνηση, ότι δηλαδή από ρουσφέτι είναι όλοι στα προγράμματα και χάρη στην προνομιακή μεταχείριση θα κέρδιζαν τη μονιμότητα, δημιουργείται ένα κοινωνικό μίσος. Τέτοιες στιγμές, όταν χιλιάδες άνθρωποι μένουν ξεκρέμαστοι, όταν πίσω από κάθε απομάκρυνση υπάρχει μια πικρή ιστορία, οι αντιπαλότητες μπορούν να υποκατασταθούν από την ανησυχία.

Ντράπηκε ο κακομοίρης ο Παπακωνσταντίνου για τα δημοσιονομικά χάλια μας. Ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι το κλίμα στο Λουξεμβούργο ήταν «από επιφυλακτικό έως απαξιωτικό». Τι περίμενε, να χειροκροτήσουν το επίσημο έλλειμμα που έκλεισε στο 7,8% του ΑΕΠ το 2008 ή μήπως να επιβραβεύσουν το εφετινό στο 12,5%; Είπε ότι η προσπάθεια για μείωση του ελλείμματος είναι «μαραθώνιος».

Οι μεγάλες κούρσες είναι εξίσου δύσκολες με τους αγώνες ταχύτητας, έτσι δεν μας πείθει ότι θα έτρεχε ένα γρήγορο κατοστάρι αν μπορούσε να φέρει κάποιο ρεκόρ.

Ωραία η δημόσια διαβούλευση αλλά μην το παρακάνουμε. Ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι παραμελεί το blog όπου διάφοροι σχολίαζαν τα της εκπαίδευσης. Αυτό θεωρεί το μεγάλο του δημιούργημα και θέλει να το υποστηρίξει. Τι το ήθελε όμως και έκανε δημόσιες δηλώσεις;

Ανάγκασε την κυρία Αννα Διαμαντοπούλου να αποκαλύψει ότι η διαχείριση του blog είχε ανατεθεί σε αγνώστων στοιχείων εταιρεία και οι κωδικοί διαχείρισης χάθηκαν. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος πρέπει τώρα να εξηγήσει γιατί ανέθεσε το έργο σε ιδιώτη ενώ υπάρχει αρμόδια υπηρεσία. Θα πρέπει να εξηγήσει για να μη μείνουν σκιές: αύριο- μεθαύριο μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματός του και κάτι τέτοια θα του τα χτυπάνε.

Στελέχη της CΙΑ, του FΒΙ και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έρχονται με απόλυτη μυστικότητα στην Αθήνα τις ερχόμενες ημέρες. Θα πείτε πώς γίνεται και το μάθαμε εφόσον τηρείται απόλυτη μυστικότητα…

Πιθανώς βγήκε κάποια εχέμυθη ανακοίνωση.

Οπότε εν κρυπτώ σάς λέμε ότι θα πάρουν μέρος σε κλειστό συνέδριο που διοργανώνει το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στις 26- 27 Οκτωβρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Μαθαίνουμε ότι η ΕΥΠ αρνήθηκε να πάρει μέρος στο συνέδριο (εκτός αν διασπείρει ψευδείς πληροφορίες για να μη μαθευτεί ότι συναγελάζεται τους Αμερικανούς). Αν τα παιδιά σημειώνουν πυρετό πάνω από 38, με βήχα και συνάχι, θα μένουν στο σπίτι. Αυτή είναι μια από τις οδηγίες που έστειλε η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου προς τα υπουργεία Παιδείας, Οικονομίας, Εργασίας, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης. Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε πολλές κηδείες από τη γρίπη. Ευτυχώς οι φόβοι δεν επιβεβαιώθηκαν. Αλήθεια, πόσα πληρώσαμε για να παραγγείλουμε τα εμβόλια;

Τη φωτιά ακολούθησαν οι μπουλντόζες. Τι πρωτότυπο! Χθες τα μηχανήματα με φορτηγά και γερανούς εισέβαλαν σε χώρο πρασίνου στον Κοκκιναρά Κηφισιάς. Το δάσος είχε καεί στις πυρκαϊές του 2007 και παρ΄ ότι η φύση είχε αρχίσει να αναγεννάται, τα δέντρα ξεριζώθηκαν, η έκταση μπαζώθηκε. Οι κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν, το Δασονομείο Αγίου Στεφάνου άρχισε ανακρίσεις και ο δήμαρχος Κηφισιάς κ. Ν. Χιωτάκης σφυρίζει κλέφτικα. Δήλωσε ότι δεν έχει ιδέα για τον εργολάβο που ανέλαβε να καθαρίσει το μέρος.

Ωραία τα λέει ο κ. Ζακ Μπαρό: η Ελλάδα πρέπει να σέβεται τους κανόνες που αφορούν την παροχή ασύλου. Ο επίτροπος, αρμόδιος για τη Δικαιοσύνη, την Ελευθερία και την Ασφάλεια, είπε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μεγάλα κύματα παράνομης μετανάστευσης. Να παραχωρήσουμε σε άλλες χώρες την αλληλεγγύη, μαζί με την υποχρέωση να κρατήσουν εντός των συνόρων τους εκείνους που θα λάβουν το άσυλο;

Ιδιωτικές στιγμές του Χέλμουτ Κολ περιγράφονται σε ντοκυμαντέρ με τίτλο «Ο άνδρας από το Παλατινάτο», που προβλήθηκε στην τηλεόραση. Η υγεία του ήταν σε άθλια κατάσταση, και ο ίδιος εξαρτημένος από παυσίπονα το 1989, λίγους μήνες προτού πέσει το Τείχος του Βερολίνου. Ο «αιώνιος καγκελάριος» τριγυρνά με τα εσώρουχα, μορφάζει από τον πόνο επειδή ήταν αναγκασμένος να φοράει κρυφό καθετήρα. Για να έχουμε καλό ρώτημα: έχει νόημα να βλέπουμε ηγέτες να ξύνουν τη μύτη τους ή να πλένουν τα δόντια τους;

Χάρη κάνει στους Ιταλούς ο πρωθυπουργός τους. Είπε: «Στην πραγματικότητα δεν μου αρέσει η δουλειά μου. Κυβερνώ την Ιταλία από αίσθηση ευθύνης και αυτοθυσίας». Ο 73χρονος ιταλός πρωθυπουργός, βαλλόμενος για τα σκάνδαλα και από τη Δικαιοσύνη, ισχυρίστηκε ότι μένει σε μια δουλειά που δεν τον ευχαριστεί επειδή θεωρείται «ο μοναδικός ηγέτης που είναι ικανός να κρατήσει ενωμένη την Κεντροδεξιά».

Κύριε διευθυντά

Πού αποδίδετε την αποφυλάκιση υπό όρους του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου; Στους λανθασμένους χειρισμούς στο ανακριτικό έργο, στις ικανότητες των δικηγόρων του, στο γερμανικό του διαβατήριο; Εχω την εντύπωση ότι τα δικαστήρια αξιολογούν την ευφυΐα αντί να εκδικάζουν παράνομες πράξεις. Ο ισχυρός άνδρας της Siemens κρίθηκε πανέξυπνος.

Μετά τιμής ΠΑΝΔΩΡΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk