Στον κ. Δ. Κοντομηνά τα Village Cinemas αντί 50 εκατ. ευρώ

Προς 50 εκατ. ευρώ αγοράστηκε από τον επιχειρηματία κ. Δ. Κοντομηνά ο όμιλος της Village που από το 1996, χρονιά ίδρυσής της στην Ελλάδα, έχει ταυτιστεί με τις καινοτομίες στον κινηματογραφικό χώρο (παραγωγή- διανομή ταινιών και αίθουσες). Ο κ. Κοντομηνάς, ο οποίος χθες παραχώρησε από κοινού με τον γενικό διευθυντή του ομίλου κ. Κ. Δαριβάκη και τη διευθύνουσα σύμβουλο κυρία Ελντα Παυλογιαννοπούλου συνέντευξη Τύπου, είναι πλέον ο νέος πρόεδρος του ομίλου, έχοντας αγοράσει το 100% της εταιρείας.

Προς 50 εκατ. ευρώ αγοράστηκε από τον επιχειρηματία κ. Δ. Κοντομηνά ο όμιλος της Village που από το 1996, χρονιά ίδρυσής της στην Ελλάδα, έχει ταυτιστεί με τις καινοτομίες στον κινηματογραφικό χώρο (παραγωγή- διανομή ταινιών και αίθουσες).

Ο κ. Κοντομηνάς, ο οποίος χθες παραχώρησε από κοινού με τον γενικό διευθυντή του ομίλου κ. Κ. Δαριβάκη και τη διευθύνουσα σύμβουλο κυρία Ελντα Παυλογιαννοπούλου συνέντευξη Τύπου, είναι πλέον ο νέος πρόεδρος του ομίλου, έχοντας αγοράσει το 100% της εταιρείας. Στη νέα διοίκηση δεν θα συμμετέχει ο τέως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Χ. Αντωνόπουλος. Χθες ο κ. Κοντομηνάς επεσήμανε τους τρεις πυλώνες που τον οδήγησαν στην απόφαση να επενδύσει στη Village: α) η ονομασία της, καθιερωμένη στη συνείδηση κάθε Ελληνα, β) η υψηλού επιπέδου ποιότητα των υπηρεσιών της, και γ) ο μηχανισμός του ανθρώπινου δυναμικού αφού τα στελέχη της εταιρείας διαθέτουν εμπειρία χρόνων στον κινηματογραφικό χώρο. Στόχος του επιχειρηματία είναι οι δραστηριότητες της Village να αναπτυχθούν και εκτός συνόρων (σε χώρες των Βαλκανίων), ενώ δεν αποκλείονται τα γυρίσματα ξένων παραγωγών στην Ελλάδα. Οι επενδύσεις του κ. Κοντομηνά τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ, αν και όπως δήλωσε χθες «προς το παρόν δεν είμαι ούτε διατεθειμένοςούτε πρόθυμοςούτε έτοιμος να μπω σε λεπτομέρειες καθώς αυτήν την εποχή γίνεται απογραφή όλων των στοιχείων της εταιρείας». Σε ανάλογη ερώτηση ο επιχειρηματίας επεσήμανε ότι η αγορά της Village δεν ήταν «επιθετική» αλλά έγινε ύστερα από συγκεκριμένη πρόταση ανθρώπων τους οποίους γνωρίζει καλά εδώ και δέκα χρόνια. Η νέα Village άλλωστε θα εξακολουθήσει την άριστη έως σήμερα συνεργασία της με τους προηγούμενους μετόχους, τη Village Roadshow Limited της Αυστραλίας, η οποία εξασφαλίζει τη συνέχεια και την ενδυνάμωση του ομίλου με τα στούντιο του εξωτερικού και τις ανεξάρτητες παραγωγές.

Αυτή τη στιγμή τα Village Cinemas στην Ελλάδα διαθέτουν επτά πολυκινηματογράφους (64 αίθουσες ανά το πανελλήνιο), ενώ σημαντική επένδυση έχει πραγματοποιηθεί και σε άλλους χώρους διασκέδασης όπως οι εγκαταστάσεις Fun ΄n΄ Βowl, Web cafe και Μovie stores.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk