ΣΕΛΠΕ:«Οι αργομισθίες δεν δίνουν λύσεις στην ανεργία»

O περιορισμός της κατανάλωσης και η συνεχιζόμενη μείωση της ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις συντηρούν την καθοδική πορεία της οικονομικής δραστηριότητας και του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση των συναλλαγών στο εμπόριο, την πτώση των παραγγελιών προς την βιομηχανία, την αύξηση των επισφαλειών προς τις τράπεζες και τις επιπτώσεις στην αγορά εργασίας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ). Οπως σημειώνει, «οι “αργομισθίες” στο Δημόσιο εν μέσω μιας πρωτοφανούς δημοσιονομικής εκτροπής δεν είναι ικανές να συνεχίσουν να δίνουν διέξοδο στο καυτό πρόβλημα της ανεργίας».

ΣΕΛΠΕ:«Οι αργομισθίες δεν  δίνουν λύσεις στην ανεργία» | tovima.gr

O περιορισμός της κατανάλωσης και η συνεχιζόμενη μείωση της ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις συντηρούν την καθοδική πορεία της οικονομικής δραστηριότητας και του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση των συναλλαγών στο εμπόριο, την πτώση των παραγγελιών προς την βιομηχανία, την αύξηση των επισφαλειών προς τις τράπεζες και τις επιπτώσεις στην αγορά εργασίας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ). Οπως σημειώνει, «οι “αργομισθίες” στο Δημόσιο εν μέσω μιας πρωτοφανούς δημοσιονομικής εκτροπής δεν είναι ικανές να συνεχίσουν να δίνουν διέξοδο στο καυτό πρόβλημα της ανεργίας». Επαναφέρει την πρότασή του για την εφαρμογή ενός δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης και Σταθερότητας της οικονομίας.

Πάντως ο ΣΕΛΠΕ με την ευκαιρία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης αναφέρει ότι οι προεκλογικοί στόχοι του υπουργείου Οικονομίας για την αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας προαναγγέλλουν, μεταξύ των άλλων, συγκεκριμένα μέτρα, όπως είναι το πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων των προβληματικών επιχειρήσεων για έναν χρόνο- το ερώτημα που τίθεται είναι ποιων επιχειρήσεων και με ποια κριτήρια-, η αναχρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών η οποία θα πρέπει κατά ένα μέρος να γίνει και με την εγγύηση του Δημοσίου, δεδομένου ότι οι τράπεζες δεν μπορούν από μόνες τους να σηκώσουν το βάρος του πιστωτικού κινδύνου, και η πρόβλεψη προστασίας των ιδιωτών δανειοληπτών από την υπερχρέωση σε περίπτωση όπου συντρέχουν λόγοι πραγματικής αδυναμίας πληρωμής.

Ο ΣΕΛΠΕ πιστεύει ότι η λήψη μέτρων αναθέρμανσης της «μουδιασμένης» ζήτησης θα πρέπει να συνδυαστεί άμεσα με μακροοικονομικές πολιτικές που έχουν συγκεκριμένη μικροοικονομική στόχευση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk