Ενόχλησε το… Αντισοβιέτ

ΜΟΣΧΑ. Εν αρχή ην η λέξις, και η λέξις ήταν «Σοβιέτ». Αυτό είναι το όνομα ξενοδοχείου που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της λεωφόρου Λένινγκραντ, στη Μόσχα. Στην άλλη πλευρά βρίσκεται κατάστημα που σερβίρει κεμπάμπ. Ηταν πάντα γνωστό ως «Αντισοβιέτ» επειδή βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το «Σοβιέτ». Τον περασμένο μήνα οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να το ονομάσουν και επισήμως «Αντισοβιέτ», τοποθετώντας σχετική επιγραφή. Λίγες ημέρες αργότερα οι τοπικές αρχές τούς υποχρέωσαν να αλλάξουν το όνομα, αφότου η ένωση συνταξιούχων και βετεράνων πολέμου της Μόσχας διαμαρτυρήθηκε για « προσβολή και ασέβεια προς τη σοβιετική περίοδο της ιστορίας μας».

Ενόχλησε το… Αντισοβιέτ | tovima.gr

ΜΟΣΧΑ. Εν αρχή ην η λέξις, και η λέξις ήταν «Σοβιέτ». Αυτό είναι το όνομα ξενοδοχείου που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της λεωφόρου Λένινγκραντ, στη Μόσχα. Στην άλλη πλευρά βρίσκεται κατάστημα που σερβίρει κεμπάμπ. Ηταν πάντα γνωστό ως «Αντισοβιέτ» επειδή βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το «Σοβιέτ».

Τον περασμένο μήνα οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να το ονομάσουν και επισήμως «Αντισοβιέτ», τοποθετώντας σχετική επιγραφή. Λίγες ημέρες αργότερα οι τοπικές αρχές τούς υποχρέωσαν να αλλάξουν το όνομα, αφότου η ένωση συνταξιούχων και βετεράνων πολέμου της Μόσχας διαμαρτυρήθηκε για « προσβολή και ασέβεια προς τη σοβιετική περίοδο της ιστορίας μας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk