Νέα διελκυστίνδα δήμου – ΠΑΟ για το γήπεδο στον Βοτανικό

Πλανάται πλάνην οικτράν όποιος θεώρησε ότι με την έκδοση της οικοδομικής άδειας από το ΥΠΕΧΩΔΕ και την οριστική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει νέος κύκλος αντιπαράθεσης μεταξύ των Πρασίνων και του Δήμου Αθηναίων για την εγγυητική επιστολή ύψους 20 εκατ. ευρώ, την οποία η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απαιτεί «εδώ και τώρα βάσει της υπογεγραμμένης σύμβασης».

Πλανάται πλάνην οικτράν όποιος θεώρησε ότι με την έκδοση της οικοδομικής άδειας από το ΥΠΕΧΩΔΕ και την οριστική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει νέος κύκλος αντιπαράθεσης μεταξύ των Πρασίνων και του Δήμου Αθηναίων για την εγγυητική επιστολή ύψους 20 εκατ. ευρώ, την οποία η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απαιτεί «εδώ και τώρα βάσει της υπογεγραμμένης σύμβασης». Αυτό προκύπτει από τη σχετική συμφωνία για την ονοματοδοσία του γηπέδου (είχε αποστείλει σχετικό αίτημα προς τον δήμο την περασμένη εβδομάδα), αλλά η δημοτική αρχή το αρνείται θεωρώντας ότι «καμία τέτοια υποχρέωση δεν προκύπτει από τη μεταξύ μας σύμβαση».

Στον Παναθηναϊκό περίμεναν την κατάθεση της εν λόγω εγγυητικής επιστολής από τον Δήμο Αθηναίων προκειμένου να προχωρήσουν σε συμφωνία με χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για δανεισμό των υπολοίπων 80 εκατ. ευρώ (το συνολικό κόστος του έργου υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ), αντ΄ αυτού όμως έλαβαν χθες μια απαντητική επιστολή από τη δημοτική αρχή στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι «το περιεχόμενο που αποδίδεται με την επιστολή σας στο άρθρο 10.1. α της μεταξύ μας σύμβασης είναι εσφαλμένο και το αίτημά σας να σας παραδώσουμε ΄΄εγγυητική επιστολή΄΄ υπέρ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αξίας 20.000.000 ευρώ και χρονικής διάρκειας 10 ετών στερείται βάσης, αφού καμία τέτοια υποχρέωση δεν προκύπτει από τη μεταξύ μας σύμβαση».

Η άρνηση της δημοτικής αρχής προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός διότι, όπως τόνιζαν από το Τριφύλλι, «πρόκειται για θέση αβάσιμη νομικά» καθώς «η σύμβαση είναι απολύτως καθαρή». Μάλιστα οι Πράσινοι προς επιβεβαίωση των λεγομένων τους δημοσιοποίησαν το επίμαχο απόσπασμα της σύμβασης με τον δήμο: «Ο Δήμος Αθηναίων/ Εταιρεία Ειδικού Σκοπού διατηρεί για χρονικό διάστημα έξι μηνών από την υπογραφή της παρούσας το δικαίωμα να προσκομίσει εγγυημένη προσφορά 10ετούς διάρκειας σχετικά με την ονοματοδοσία του γηπέδου. Στην περίπτωση αυτή η ΠΑΕ δικαιούται να λαμβάνει για το ανωτέρω χρονικό διάστημα των δέκα (10) ετών μια εγγυημένη από αναγνωρισμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ετήσια καταβολή εξ ευρώ δύο εκατομμυρίων (2.000.000) και το οποιοδήποτε επιπλέον ποσό από την προσφορά αυτή θα αποτελεί έσοδο του ΔΑ/ ΕΕΣ ».

Σ ημειωτέον ότι στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο διαβάστηκε επιστολή του ομίλου Μarfin (συμφερόντων του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου ) που έχει κερδίσει τον διαγωνισμό της ονοματοδοσίας. Σε αυτή τονίζεται, πρώτον, ότι οι όποιες αναφορές γίνονται στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού θα πρέπει να φέρουν την ονομασία «Μarfin Green Αrena» και, δεύτερον, ότι τα 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν από την ΜΙG στον δήμο κατά τα συμφωνηθέντα, τουτέστιν όταν κατασκευαστεί και αδειοδοτηθεί το γήπεδο!

Στα αγωνιστικά οι Πράσινοι προετοιμάζονται για την αυριανή (22.05) αναμέτρηση με την αυστριακή Στουρμ Γκρατς στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού κ. Χενκ τεν Κάτε απέκλεισε από την αποστολή τον Στέργο Μαρίνο, ο οποίος θα παραμείνει εκτός γηπέδων για ακόμη τρεις με τέσσερις εβδομάδες (είναι τραυματίας από τις 20 Σεπτεμβρίου), καθώς διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί μερική ρήξη έξω πλαγίου συνδέσμου στο δεξί γόνατο. Επίσης δεν υπολογίζονται ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και ο Αντώνης Πετρόπουλος που αποθεραπεύτηκαν μόλις προχθές, ενώ εκτός αποστολής έμειναν και οι «συνήθεις ύποπτοι» Αλέξανδρος Τζιόλης, Βαγγέλης Μάντζιος και Σίλβα Κλέιτον. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κόουτς Τεν Κάτε θα χρησιμοποιήσει στην αρχική ενδεκάδα τέσσερα νέα πρόσωπα ( Γιώργος Καραγκούνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Νίκος Σπυρόπουλος ) συγκριτικά με το σχήμα που παρέταξε στην Καβάλα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk