Εκθεση για το νερό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του Μegaron plus

Το σκεπτικό είναι η έκθεση να κάνει έναν απολογισμό για το νερό, όπως το διαχειριζόμαστε σήμερα και να μυήσει τους θεατές σε αυτό το θέμα, έλεγε σήμερα η επιμελήτρια της έκθεσης Μαρί Κριστίν Εργκό.

Εκθεση για το νερό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του Μegaron plus | tovima.gr

Μια ευφάνταστη έκθεση από την Γαλλία, για τη σημασία του νερού και την παγκόσμια διαχείρισή του, φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής από την Τετάρτη έως και το τέλος Δεκεμβρίου.

Με τίτλο «Νερό για όλους» , η έκθεση ξεκίνησε από το πάρκο της Βιλέτ του Παρισιού όπου για πρώτη φορά «στήθηκε» το 2005, από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών και Βιομηχανίας της Γαλλίας, για να ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις, με κορύφωση το διεθνές φόρουμ για το νερό, πέρσι τον Μάρτιο στην Κωνσταντινούπολη.

Το σκεπτικό είναι η έκθεση να κάνει έναν απολογισμό για το νερό, όπως το διαχειριζόμαστε σήμερα και να μυήσει τους θεατές σε αυτό το θέμα, έλεγε σήμερα η επιμελήτρια της έκθεσης Μαρί Κριστίν Εργκό.

Ο θεατής, εισάγεται στο θέμα, από την πρώτη ενότητα , μέσα από τρεις καμπίνες από μπαμπού όπουακούγονται τραγούδια απ΄όλο τον κόσμο για το νερό. Την ύπαρξη του, την ξηρασία, την πρόσβαση ή μη σε αυτό, τις προσδοκίες στην καλλιέργεια. Στη δεύτερη ενότητα, μέσα από διάφορα γκάτζετ και πειράματα, ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με πρακτικές στη δική του καθημερινότητα και χρήση του νερού, ενώ η τρίτη ενότητα της έκθεσης εξερευνά λύσεις που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν για τη διατήρηση των υδάτινων πόρων και την κατανομή τους. «Αν και το πρόβλημα είναι διεθνές οι λύσεις πρέπει να δοθούν σε τοπικό επίπεδο» είπε η Εργκό και επεσήμανε ότι η έκθεση «Νερό για όλους», σχεδιάστηκε σε συνεργασία με δήμους και κοινότητες της γαλλικής περιφέρειας.

Πρόκειται για την δεύτερη συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής με το πάρκο της Βιλέτ ( η πρώτη ήταν η έκθεση για τον πληθυσμό της γης, τo 2007) και οι δύο πλευρές φιλοδοξούν σε συνέχιση.

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Νερό για όλους», του Megaron Plus, θα πραγματοποιηθεί Διεθνές Συμπόσιο, στις 22 και 23/10, με θέμα «Βιώσιμη ανάπτυξη και Νερό:Μια παγκόσμια πρόκληση για τοπικές δράσεις« , με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.Χορηγός του συμποσίου είναι το νεοσυσταθέν Συμβούλιο του
ΣΕΒ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη. Επίσης, στις 9/12, «Το νερό στην εποχή της κλιματικής αλλαγής», θα είναι
και πάλι στο επίκεντρο στο συμπόσιο που διοργανώνει το Μegaron Plus με το Ευγενίδειο Ίδρυμα .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Μυστικά και ψέματα Οι περισσότεροι θα περάσουν τις ημέρες και νύχτες των Χριστουγέννων στην Αθήνα με παρουσίες σε διακριτικά ιδιωτικά δείπνα αλλά... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk