Επίσκεψη στον Σκαραμαγκά

Να αναλάβει το κράτος το σύνολο των ναυπηγείων, ζητά η Αλέκα Παπαρήγα

Τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά επισκέφθηκε η Αλέκα Παπαρήγα, ζητώντας από την κυβέρνηση να αναλάβει όλο το σύνολο της ναυπηγοεπισκευής στη χώρα. Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία βρίσκονται «στην κόψη του ξυραφιού» και χαρακτήρισε απαράδεκτο να υπάρχουν άνθρωποι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες.

Τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά επισκέφθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας τους εργαζόμενους να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να αναλάβει το κράτος τόσο τον Σκαραμαγκά όσο και το σύνολο της ναυπηγοεπισκευής στη χώρα.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να δημιουργηθεί «ένας ενιαίος δημόσιος φορέας που θα αναγκάσει ακόμα και τους εφοπλιστές να αναθέτουν δουλειές στα ναυπηγεία, περιορίζοντας έτσι τα κέρδη τους».

Η κ. Παπαρήγα συναντήθηκε με το Σωματείο των Εργαζομένων και επισκέφθηκε το τμήμα Τροχαίου Υλικού.

Αναφερόμενη στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα υπογράμμισε ότι απαιτείται από την κυβέρνηση «να πληρώσουν τα σπασμένα αυτοί που κέρδισαν από την κρίση και να μπει τέλος στο μεγάλο κόστος των εξοπλισμών που πάνε για επιθετικούς σκοπούς και όχι για αμυντικές ανάγκες».

Συμπλήρωσε επίσης ότι όσα δήλωσε αναφορικά με την κρίση, συνδέονται άμεσα με τα ναυπηγεία, διότι δεν θα πρέπει «οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης».

Χαρακτήρισε απαράδεκτο να υπάρχουν άνθρωποι που είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες «επειδή φτιάχτηκε μια εταιρεία μαϊμού στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης».

Ακόμη αναφέρθηκε και στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι επενδύσεις γίνονται όπου είναι πολλά τα κέρδη και ότι η θέση του ΚΚΕ συνίσταται «σε μια φιλολαϊκή ανάπτυξη για την Ελλάδα, μια ανάπτυξη όπου δεν θα γίνονται όλες οι επενδύσεις στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας και της πράσινης ανάπτυξης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk