Στο ναδίρ οι παραγγελίες στη βιομηχανία

Βαθαίνει η ύφεση στη βιομηχανία, ενώ πολλοί κλάδοι εισήλθαν ήδη σε κρίση. Η δυσμενής αυτή κατάσταση με πολλές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και στην απασχόληση θα χειροτερέψει αφού οι νέες παραγγελίες στη βιομηχανία μειώθηκαν κατά 29,9%(!) τον Αύγουστο του 2009 σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2008 έναντι μείωσης 7,5% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη χρονική σύγκριση του 2008 προς το 2007. Η μείωση κατά 29,9% των νέων παραγγελιών στη βιομηχανία οφείλεται, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, σε μειώσεις που καταγράφονται στις κύριες ομάδες βιομηχανικών κλάδων.

Στο ναδίρ οι  παραγγελίες  στη βιομηχανία | tovima.gr

Βαθαίνει η ύφεση στη βιομηχανία, ενώ πολλοί κλάδοι εισήλθαν ήδη σε κρίση. Η δυσμενής αυτή κατάσταση με πολλές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και στην απασχόληση θα χειροτερέψει αφού οι νέες παραγγελίες στη βιομηχανία μειώθηκαν κατά 29,9%(!) τον Αύγουστο του 2009 σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2008 έναντι μείωσης 7,5% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη χρονική σύγκριση του 2008 προς το 2007.

Η μείωση κατά 29,9% των νέων παραγγελιών στη βιομηχανία οφείλεται, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, σε μειώσεις που καταγράφονται στις κύριες ομάδες βιομηχανικών κλάδων. Στην ομάδα ενδιάμεσων αγαθών η μείωση νέων παραγγελιών έφθασε το 33,5%, στην ομάδα κεφαλαιουχικών αγαθών το 32,4%, στην ομάδα διαρκών καταναλωτικών αγαθών ήταν 11,3% και στην ομάδα των μη διαρκών αγαθών ήταν 13,4%. Ως προς τις επί μέρους αγορές, οι μειώσεις ήταν: στην εγχώρια αγορά 18,4%, ενώ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk