Ο ΣΕΒ στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στο νέο κυβερνητικό σχήμα έδωσαν χθες και οι επιχειρηματίες με σχόλιο του ΣΕΒ. Στην Ξενοφώντος δεν παραβλέπουν τα δύσκολα χρόνια που έρχονται και δηλώνουν διατεθειμένοι να στηρίξουν και αποφάσεις που δεν θα είναι ανώδυνες. «Αλλά οι ίδιοι οι καιροί δεν σηκώνουν πλέον μισές αλήθειες και μισιακά βήματα, εύσχημες αναβολές και παλινωδίες. Οι εκλογές έδειξαν ότι οι έλληνες πολίτες επιζητούν ένα νέο περιβάλλον, ένα νέο ξεκίνημα. Μια νέα δυναμική έχει ήδη δημιουργηθεί.

Ο ΣΕΒ στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές | tovima.gr

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στο νέο κυβερνητικό σχήμα έδωσαν χθες και οι επιχειρηματίες με σχόλιο του ΣΕΒ. Στην Ξενοφώντος δεν παραβλέπουν τα δύσκολα χρόνια που έρχονται και δηλώνουν διατεθειμένοι να στηρίξουν και αποφάσεις που δεν θα είναι ανώδυνες.

«Αλλά οι ίδιοι οι καιροί δεν σηκώνουν πλέον μισές αλήθειες και μισιακά βήματα, εύσχημες αναβολές και παλινωδίες. Οι εκλογές έδειξαν ότι οι έλληνες πολίτες επιζητούν ένα νέο περιβάλλον, ένα νέο ξεκίνημα. Μια νέα δυναμική έχει ήδη δημιουργηθεί. Ευθύνη όλων μας είναι να μην τη σπαταλήσουμε» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΕΒ που σχολιάζει τις προγραμματικές δηλώσεις. Οπως τονίζουν οι άνθρωποι του ΣΕΒ, από τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης προκύπτει με σαφήνεια ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα η οικονομική πολιτική θα κινηθεί στην κόψη του ξυραφιού, επιδιώκοντας να υλοποιήσει την αναζωογόνηση της αγοράς, την άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης στους οικονομικά ασθενέστερους, την εκκίνηση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης. Καταλήγουν δε ότι είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς με αυτές τις κατευθύνσεις αλλά οι στόχοι αυτοί δεν είναι όλοι συμβατοί μεταξύ τους, κάτι που σίγουρα θα επισημανθεί από την ΕΕ και τις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Είναι λοιπόν απαραίτητο να προωθηθούν άμεσα και αποφασιστικά οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, ώστε η τρέχουσα δημοσιονομική εκτροπή να αντιμετωπιστεί ως μια μεταβατική φάση μέσα σε ένα ευρύτερο, σταθερό και συνεπές μεταρρυθμιστικό πλαίσιο, καταλήγει ο ΣΕΒ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk