Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑ

Τις 2.900 μονάδες ξεπέρασε για τέταρτη φορά στο διάστημα των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ωστόσο δεν ξεπέρασε τα πρόσφατα υψηλά ούτε ενδοσυνεδριακά ούτε στο κλείσιμο, περιορίζοντας τις επιδόσεις του στο τέλος, καθώς παράλληλα βρισκόταν σε εξέλιξη η διόρθωση των δεικτών σε Ευρώπη και Νέα Υόρκη. Νωρίτερα η εγχώρια αγορά είχε ήδη απορροφήσει τη διόρθωση που εκδηλώθηκε αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης, όπου ο γενικός δείκτης πιέστηκε παροδικά στο χαμηλό των 2.

Τις 2.900 μονάδες ξεπέρασε για τέταρτη φορά στο διάστημα των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ωστόσο δεν ξεπέρασε τα πρόσφατα υψηλά ούτε ενδοσυνεδριακά ούτε στο κλείσιμο, περιορίζοντας τις επιδόσεις του στο τέλος, καθώς παράλληλα βρισκόταν σε εξέλιξη η διόρθωση των δεικτών σε Ευρώπη και Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα η εγχώρια αγορά είχε ήδη απορροφήσει τη διόρθωση που εκδηλώθηκε αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης, όπου ο γενικός δείκτης πιέστηκε παροδικά στο χαμηλό των 2.860 μονάδων με οριακές απώλειες. Οι αρχικές αναταράξεις στην αγορά προήλθαν από τις ρευστοποιήσεις σε τραπεζικά blue chips τα οποία ανέκαμψαν στη συνέχεια και ανανέωσαν τα προηγούμενα υψηλά τους, μολονότι η πρόκληση για κατοχύρωση κερδών παραμένει έντονη στα νέα υψηλά των τιμών.

Ο γενικός δείκτης διατήρησε τις δυνάμεις του υψηλότερα από τις 2.900 μονάδες στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης και μόλις στα τελευταία λεπτά υποχώρησε ως το τοπικό χαμηλό των 2.882

μονάδων και έκλεισε ελαφρώς υψηλότερα, στις 2.892,82

μονάδες, με άνοδο 0,98%. Σε ποσοστό 1,08% ενισχύθηκε ο δείκτης FΤSΕ20, ενώ αξιόλογη άνοδο 1,40% κατέγραψε ο δείκτης των τραπεζών μολονότι περιόρισε σημαντικό μέρος των ενδοσυνεδριακών κερδών του.

Υψηλότερα κατά 0,48% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FΤSΕ80, ενώ από τους βασικούς δείκτες υπεραπέδωσε ο FΤSΕ80 με άνοδο 1,69%, καθώς η διατήρηση του θετικού κλίματος στην αγορά ευνοεί την αναζήτηση αξιών που έχουν υστερήσει έναντι της ανόδου που έχει προηγηθεί. Σε αμιγή συγκρίσιμα μεγέθη ο τζίρος της αγοράς ήταν σχεδόν ίσος με τον προχθεσινό και ανήλθε στα 254,1 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν επιπλέον 38,6 εκατ. ευρώ σε πακέτα.

Η τελική εικόνα της αγοράς διαμορφώθηκε με 118 ανοδικές, 90 καθοδικές και 113 αμετάβλητες μετοχές. Μετοχές
* Αlpha Βank: Οι θετικές εκθέσεις της UΒS και της Credit Suisse που ακολούθησαν την ανακοίνωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας έδωσαν συνέχεια στην ανοδική πορεία της μετοχής, η οποία ανανέωσε τα υψηλά 13 μηνών. Αναλυτικά η UΒS ανέβασε την τιμή-στόχο στα 15,5 με σύσταση «buy» και η Credit Suisse στα 14,7 με σύσταση «outperform», ενώ η μετοχή ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 14,12 ευρώ με άνοδο 2,99%, αφού νωρίτερα ωθήθηκε ως τα 14,39 ευρώ.

* Εθνική Τράπεζα: Η παραμονή της μετοχής υψηλότερα των 27 ευρώ στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης διασφάλισε το θετικό κλίμα στο ευρύτερο φάσμα της αγοράς. Ωστόσο στα τελευταία λεπτά απώλεσε τα κέρδη της και στις δημοπρασίες πέρασε σε οριακά αρνητικό έδαφος όπου και έκλεισε με αρνητικό πρόσημο 0,04% χαμηλότερα, στα 27 ευρώ. * ΕFG Εurobank: Δεύτερη ημέρα υπεραποδόσεων για τη μετοχή, η οποία ανανέωσε τα υψηλά 13 μηνών κλείνοντας στα 12,61 ευρώ, ενισχυμένη κατά 2,44%.

* ΑΤΕ Βank: Η παράταση του θετικού κλίματος στον κλάδο ώθησε τη μετοχή κατά 4,5% υψηλότερα στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 2,09 ευρώ. Στο κλείσιμο των 2,05 ευρώ η μετοχή ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,5% συμπληρώνοντας τη δεύτερη ανοδική συνεδρίαση, παρά τη δυσμενή έκθεση της UΒS, την οποία φαίνεται πως επισκιάζει η προσδοκία της τοποθέτησης προσφιλούς στην αγορά διοίκησης.

* ΟΤΕ: Στο στενό εύρος μεταξύ 12,70 και 12,75 ευρώ κινήθηκε ο τίτλος σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, την οποία ολοκλήρωσε στο κατώτερο εύρος, στα 12,71 ευρώ, με άνοδο 1,11%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk